Romescosås

25 minuter
254 kcal

Perfekt på tapas-bordet, på en brödbit, pasta och en fralla med ost. Här får du vårt bästa recept på en dipp a la romesco.

En skål romescosås

ROMESCOSÅS – är perfekt till tapas, eftersom den passar som dipp till bröd, kött och fisk.

© wichmann+bendtsen

Romescosås

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 PERSONER

  • ½ röda paprikor
  • ½ dl mandlar, osaltade
  • 46 g soltorkade tomater
  • ⅓ fett vitlöksklyftor
  • ⅓ tsk söt paprikapulver
  • ⅓ tsk chiliflakes
  • ¼ tsk havssalt
  • ⅓ msk rödvinsvinäger, kan uteslutas
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • ½ msk vatten

Så här gör du

  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Dela paprikorna i kvartar och baka i cirka 20 min tills de får färg och är möra.
  • Kör paprikorna i mixern tillsammans med mandlar, dränerade soltorkade tomater, pressade vitlöksklyftor, kryddor, vinäger, olja och vatten tills du har en krämig dipp.

TIPS Tillsätt ev mer vatten om konsistensen är för tjock. Smaka av dippen och justera mängden kryddor efter smak.

I FORM 12/2023