Romescosås

25 minuter
254 kcal

Perfekt på tapas-bordet, på en brödbit, pasta och en fralla med ost. Här får du vårt bästa recept på en dipp a la romesco.

En skål romescosås

ROMESCOSÅS – är perfekt till tapas, eftersom den passar som dipp till bröd, kött och fisk.

© wichmann+bendtsen

Romescosås

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 PERSONER

  • ½ röda paprikor
  • ½ dl mandlar, osaltade
  • 46 g soltorkade tomater
  • ⅓ fett vitlöksklyftor
  • ⅓ tsk söt paprikapulver
  • ⅓ tsk chiliflakes
  • ¼ tsk havssalt
  • ⅓ msk rödvinsvinäger, kan uteslutas
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • ½ msk vatten

Så här gör du

  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Dela paprikorna i kvartar och baka i cirka 20 min tills de får färg och är möra.
  • Kör paprikorna i mixern tillsammans med mandlar, dränerade soltorkade tomater, pressade vitlöksklyftor, kryddor, vinäger, olja och vatten tills du har en krämig dipp.

TIPS: Tillsätt ev mer vatten om konsistensen är för tjock. Smaka av dippen och justera mängden kryddor efter smak.

I FORM 12/2023