Smoothie med ananas, jordgubbar och tropisk granola

5 minuter
403 kcal

Få den bästa starten på dagen med denna exotiska morgonsmoothie som ger massor av ny energi.

Skål med smoothie och frukt.

Exotisk morgonsmoothie med ananas, jordgubbar och tropisk granola

5 minuter
403 kcal
Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 3 dl ananasbitar, frysta
  • 3 dl jordgubbar, frysta
  • 2 banan, mogen
  • Ca 1 dl mandelmjölk

Topping

  • 50 g mango, i små bitar
  • 4 stora jordgubbar, i tärningar
  • 4 skiva röd grapefrukt
  • 1 passionsfrukt
  • 1 fikon, i tärningar
  • Skal från ¼ ekologisk citron, finriven
  • 4 msk tropisk granola, se recept
  • Ev lite gojibär

Så här gör du

  • Mixa alla ingredienserna tills smoothien har önskad textur och konsistens. Den ska vara lite tjockare än en normal smoothie.

  • Häll upp smoothien i en skål och lägg på toppingen.


Tropisk granola med ananas och kokos

35 minuter
342 kcal
Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 syltburk, ca 500 ml

  • 6 dl havregryn
  • 2 dl mandlar, hackade
  • 2 dl solrosfrön
  • 300 g ananas, mogen
  • 2 par droppar stevia, valfritt
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 2 msk kokosolja, smält
  • 2 msk chiafrön
  • 2 msk hampafrön
  • 2 dl kokoschips

Så gör du tropisk granola

  • Sätt ugnen på 180 grader.

  • Blanda havregryn, mandlar och solrosfrön i en skål och ställ den åt sidan.

  • Blanda ananas, stevia, kokos­olja och vaniljpulver och häll över blandningen i en skål med de torra ingredienserna. Blanda ihop allt väl.

  • Häll ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper och baka i 25-30 minuter på 180 grader. Rör i blan­dningen var femte minut. Granolan är färdig när den är gyllenbrun.

  • Låt granolan svalna och häll den därefter i en burk med tättslutande lock. Den kan hålla sig i 1 vecka.