Snabb wok med tigerräkor

15 minuter
327 kcal

Vi ger dig en snabb och god middag för hektiska vardagar, med massor av grönsaker och skaldjur. Smaklig måltid!

Snabb wok med tigerräkor, recept

WOKADE RÄTTER – är perfekta på hektiska dagar, för bortsett från skärandet av grönsakerna så tar de bara 5 min att få färdiga.

© wichmann+bendtsen

Snabb wok med tigerräkor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g tigerräkor
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • 3 fett vitlök
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 300 g spetskål
  • 1 rød paprika
  • 100 g babymajs
  • 100 g sparrisbroccoli
  • ½ lime, saften
  • 2 msk soja

Så gör du

  • Vänd räkor med olja, vitlök, salt och peppar.
  • Skär spetskål, paprika och babymajs i grova bitar.
  • Stek räkorna i 2-3 min i en wok eller en stor stekpanna. De ska vara rosa.
  • Lägg i alla grönsaker utom sparrisbroccoli, och stek ca 4 min.
  • Vänd soja och limesaft i wokblandningen, och lägg upp på 2 tallrikar.
  • Stek sparrisbroccolin i några minuter och lägg upp på tallrikarna.

TIPS! Droppa ev lite sesamolja över rätten, det ger en god autentisk smak.

TIPS! Ska det gå extra snabbt kan du göra wok av frysta grönsaker.