Kycklingburgare med coleslaw och broccolibröd

30 minuter
372 kcal

Det behöver varken vara svårt eller tidskrävande att göra sina egna glutenfria hamburgerbröd. På bara 30 minuter kan du baka bröden, steka kycklingen, skära grönsakerna och servera en sund och smaskig burgare.

Kycklingburgare med coleslaw och broccolibröd

Kycklingburgare med coleslaw och broccolibröd

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 kycklingfiléer
  • ½ msk rapsolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander, torkad
  • 1 tsk paprika

Broccolibullar, 4 st:

  • ½ broccoli
  • 2 ägg
  • ½ msk psylliumfröskal
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 msk mandelmjöl
  • Ev lite sesamfrön

Coleslaw

  • ¼ spetskål
  • 1 morot
  • ½ rödlök

Dressing:

  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk agavesirap
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk spiskummin
  • 2 tsk majonnäs
  • 1 dl kvarg
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald

Till servering:

  • Bredbladig persilja
  • Rödlök
  • 1 lime

Så här gör du

  • Marinera kycklingen i olja och kryddorna och ställ den åt sidan.
  • Lägg broccolin (utan stjälk) i en mixer och kör den tills den är slät. Blanda broccoli, ägg, psylliumfröskal, bakpulver och mandelmjöl tills du har en sammansatt deg.
  • Lägg 4 degklumpar på en plåt med bakpapper, platta till dem med en sked och strö ev sesamfrön över. Grädda dem i 175°C i ca 20 min.
  • Skär grönsakerna till coleslawen i tunna strimlor, rör ihop dressingen och lägg i grönsakerna i den.
  • Stek kycklingfiléerna i en panna i 10–15 min eller efter eget tycke.
  • Ta ett broccolibröd och lägg en stor sked coleslaw och en kycklingfilé ovanpå. Lägg upp med grovhackad persilja och rödlöksringar. Lägg ett broccolibröd på som överdel. Servera med resten av limeklyftorna vid sidan av.