Wok med kyckling och grönsaker

30 minuter
292 kcal

Vår wok med kyckling och grönsaker är en enkel och smakrik rätt som blir en säker succé på varje middagsbord. Du kan variera grönsakerna efter säsong så rätten alltid känns aktuell.

Wok med kyckling och grönsaker

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 225 g kycklinginnerfilé
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 1½ fett vitlöksklyftor
  • ½ rödlök
  • 100 g broccoli
  • ½ paprika
  • 75 g morot
  • 100 g champinjoner
  • 50 g böngroddar
  • ½ pak-choi
  • Soja

Marinad:

  • 1 lime, saften
  • 3 msk soja
  • 1 msk socker

Så gör du

  • Skär kycklingen i önskade storlekar och stek i en stor stekpanna eller wok i hälften av oljan i 5 min. Tillför finhackad vitlök och grovhackad rödlök de sista 2 min. Lägg åt sidan.
  • Skär broccoli, paprika, morötter och champinjon i önskade storlekar och stek 5 min i resten av oljan.
  • Blanda ingredienserna till marinaden.
  • Lägg tillbaka kött och lök i stekpannan och häll marinaden över. Vänd runt.
  • Servera med böngroddar på toppen och ev lite extra lime och soja.
  • Skär bort ändarna av pak-choi, rosta bladen på stekpannan med lite soja ett par min och servera till wokrätten.

TIPS! Du kan variera grönsakerna efter säsong. Purjolök och spetskål är också gott. Ska det gå snabbt kan du använda wokgrönsaker från frysen.