Broccolisallad med knaperstekt bacon

20 minuter
327 kcal

Middag för de dagar då du vill ha mycket grönsaker. Testa vår broccolisallad, som ger köttet en skön biroll, medan grönsakerna tar störst plats på tallriken.

Broccolisallad med knaperstekt bacon

GE GRÖNSAKERNA HUVUDROLLEN – och låt köttet få birollen.

© wichmann+bendtsen

Broccolisallad med knaperstekt bacon

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 broccoli, liten
  • 1 äpple
  • ½ rödlök, liten
  • ½ granatäpple
  • 2 msk torkade tranbär
  • 2 msk solroskärnor
  • 3 skiva bacon

Dressing:

  • 4 msk grekisk yoghurt, 2 %
  • 1 msk akaciahonung
  • 1 msk citronsaft
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så gör du

  • Rör ihop ingredienserna till dressingen.
  • Skär broccolin i små buketter och äpplet i grova tärningar. Skär rödlöken fint och ta ur kärnorna från granatäpplet.
  • Stek bacon tills den är knaprig. Hacka den grovt.
  • Blanda broccoli, äpple, rödlök och granatäpplekärnor med torkade tranbär och solroskärnor i en skål. Vänd ner dressingen och strö bacon på.

TIPS! Ska det gå snabbt kan du köpa lösa granatäpplekärnor. Du hittar dem i kyldisken på frukt- och gröntavdelningen i välsorterade matbutiker.