Broccolisallad med knaperstekt bacon

20 minuter
327 kcal

Middag för de dagar då du vill ha mycket grönsaker. Testa vår broccolisallad, som ger köttet en skön biroll, medan grönsakerna tar störst plats på tallriken.

Broccolisallad med knaperstekt bacon

GE GRÖNSAKERNA HUVUDROLLEN – och låt köttet få birollen.

© wichmann+bendtsen

Broccolisallad med knaperstekt bacon

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 broccoli, liten
  • 1 äpple
  • ½ rödlök, liten
  • ½ granatäpple
  • 2 msk torkade tranbär
  • 2 msk solroskärnor
  • 3 skiva bacon

Dressing:

  • 4 msk grekisk yoghurt, 2 %
  • 1 msk akaciahonung
  • 1 msk citronsaft
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så gör du

  • Rör ihop ingredienserna till dressingen.
  • Skär broccolin i små buketter och äpplet i grova tärningar. Skär rödlöken fint och ta ur kärnorna från granatäpplet.
  • Stek bacon tills den är knaprig. Hacka den grovt.
  • Blanda broccoli, äpple, rödlök och granatäpplekärnor med torkade tranbär och solroskärnor i en skål. Vänd ner dressingen och strö bacon på.

TIPS! Ska det gå snabbt kan du köpa lösa granatäpplekärnor. Du hittar dem i kyldisken på frukt- och gröntavdelningen i välsorterade matbutiker.


Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background