Nyttiga recept Middag Broccoliso... Broccolisoppa med rödbetschips 1,5 Minute En färgsprakande soppa med broccol, rödbetschips och grillad kyckling. Av Michelle Kristensen 2 februari 2015 Den här soppan är en fröjd både för dina smaklökar och dina ögon. Broccolisoppa med rödbetschips Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 1½ st broccolibuketter Vatten som täcker broccolin ½ tsk havssalt Rödbetschips 1 rödbetor ½ msk olja Havssalt Grillad kyckling 2 kycklingfiléer 1 msk färsk timjan ½ tsk färsk röd chili Havssalt och nymalen peppar ½ msk olja Topping Färsk timjan och rödbetschips Gör så här Skär rödbetorna i mycket tunna skivor (ev på ett mandolinjärn), och vänd dem i olja i en skål. Fördela dem på en bakplåt, strö salt över och baka dem i 150 grader i 30–45 minuter tills de är spröda. Gnid in kycklingfiléerna med olivolja, timjan, finhackad chili samt salt och peppar och stek dem i en grillpanna i 10–15 minuter. Skär av buketterna från broccolin och lägg dem i kokande vatten med salt i. Vattnet ska bara täcka broccolin. Koka dem i 3–4 minuter. Häll av vattnet (och spara det!). Mixa broccolin med hälften av kokvattnet. Börja mixa genom att trycka på "pulse"- knappen några gånger, så du inte kör på full styrka direkt. Då blir soppan lättare krämig. Mixa sedan soppan helt. Häll i mer vatten, lite åt gången, tills du har den konsistens du önskar. Smaka av med salt. Servera i soppskålar och toppa med färsk timjan och spröda rödbetschips. Servera kycklingen i skivor vid sidan av soppan. KycklingBroccoliSoppa