Broccolisoppa med rödbetschips

1,5 Minute

En färgsprakande soppa med broccol, rödbetschips och grillad kyckling.

Den här soppan är en fröjd både för dina smaklökar och dina ögon.

Broccolisoppa med rödbetschips

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • st broccolibuketter
  • Vatten som täcker broccolin
  • ½ tsk havssalt

Rödbetschips

  • 1 rödbetor
  • ½ msk olja
  • Havssalt

Grillad kyckling

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 msk färsk timjan
  • ½ tsk färsk röd chili
  • Havssalt och nymalen peppar
  • ½ msk olja

Topping

  • Färsk timjan och rödbetschips

Gör så här

  • Skär rödbetorna i mycket tunna skivor (ev på ett mandolinjärn), och vänd dem i olja i en skål.
  • Fördela dem på en bakplåt, strö salt över och baka dem i 150 grader i 30–45 minuter tills de är spröda.
  • Gnid in kycklingfiléerna med olivolja, timjan, finhackad chili samt salt och peppar och stek dem i en grillpanna i 10–15 minuter.
  • Skär av buketterna från broccoli­n och lägg dem i kokande vatten med salt i. Vattnet ska bara täcka broccolin. Koka dem i 3–4 minuter.
  • Häll av vattnet (och spara det!).
  • Mixa broccolin med hälften av kokvattnet.
  • Börja mixa genom att trycka på "pulse"- knappen några gånger, så du inte kör på full styrka direkt. Då blir soppan lättare krämig.
  • Mixa sedan soppan helt. Häll i mer vatten, lite åt gången, tills du har den konsistens du önskar.
  • Smaka av med salt.
  • Servera i soppskålar och toppa med färsk timjan och spröda rödbetschips.
  • Servera kycklingen i skivor vid sidan av soppan.