Den här soppan är en fröjd både för dina smaklökar och dina ögon.

Broccolisoppa med rödbetschips

En färgsprakande soppa med broccol, rödbetschips och grillad kyckling.

3 februari 2015 av Michelle Kristensen

Broccolisoppa med rödbetschips

4 personer

3 st broccolibuketter
Vatten som täcker broccolin
1–2 tsk havssalt

Rödbetschips

2 rödbetor
1 msk olja
Havssalt

Grillad kyckling

4 kyllingefileter
4 kycklingfiléer
2 msk färsk timjan
1 tsk färsk röd chili
Havssalt och nymalen peppar
1 msk olja

Topping

Färsk timjan och rödbetschips


Gör så här

  • Skär rödbetorna i mycket tunna skivor (ev på ett mandolinjärn), och vänd dem i olja i en skål.
  • Fördela dem på en bakplåt, strö salt över och baka dem i 150 grader i 30–45 minuter tills de är spröda.
  • Gnid in kycklingfiléerna med olivolja, timjan, finhackad chili samt salt och peppar och stek dem i en grillpanna i 10–15 minuter.
  • Skär av buketterna från broccoli­n och lägg dem i kokande vatten med salt i. Vattnet ska bara täcka broccolin. Koka dem i 3–4 minuter.
  • Häll av vattnet (och spara det!).
  • Mixa broccolin med hälften av kokvattnet.
  • Börja mixa genom att trycka på "pulse"- knappen några gånger, så du inte kör på full styrka direkt. Då blir soppan lättare krämig.
  • Mixa sedan soppan helt. Häll i mer vatten, lite åt gången, tills du har den konsistens du önskar.
  • Smaka av med salt.
  • Servera i soppskålar och toppa med färsk timjan och spröda rödbetschips.
  • Servera kycklingen i skivor vid sidan av soppan.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar