Krämig broccolisoppa med räkor

30 minuter
291 kcal

Här hittar du både recept och näringsinnehåll på broccolisoppa med räkor. Ett enkelt och snabbt sätt att få i sig fisk och en massa grönsaker – och dessutom smakar soppan helt fantastisk. Smaklig måltid!

Broccolisoppa

Broccolisoppa med spenat, purjolök och räkor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 portioner

  • 1 broccoli inkl stjälken
  • 2 purjolökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk parmesan, riven
  • 75 g spenat
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 msk extra jungfruolja
  • ½–1 tsk havssalt
  • Svartpeppar, färskmald

Topping

  • 100 g räkor
  • ½ tsk extra jungfruolja
  • ¼ röd chili
  • 1 skivor grovt rågbröd
  • 2 msk grekisk yoghurt
  • ½ salladslökar

Så lagar du broccolisoppa med spenat, purjolök och räkor

  • Hacka broccoli, purjolök och vitlök. Lägg alla ingredienser i en gryta och koka upp. Sänk värmen och låt soppan sjuda i ca 20 min, tills broccolin är mjuk.

  • Stek räkorna i olivolja i en panna med finhackad chili, salt och peppar. Stek dem i ett par min, tills de är lätt gyllene.

  • Mixa soppan med en stavmixer. Smaksätt med salt och peppar och ev extra vitlök.

  • Rosta rågbrödet och skär det i tärningar. Lägg upp soppan med yoghurt, räkor, rågbrödstärningar och finskuren salladslök.