Nyttig macka med skinka och ost på broccolivåffla

15 minuter
410 kcal

Vem vill inte ha våfflor till lunch? Byt ut brödet mot en broccolivåffla och få ett sundare alternativ till den klassiska skink- och ostsmörgåsen. Du får i dig mer grönsaker med denna roliga lunchmacka.

Broccolivåffel-macka med skinka och ost

VÅFFLOR TILL LUNCH – kan man äta det? Ja visst, och det är dessutom ett bra sätt att få i sig lite extra grönsaker.

© wichmann+bendtsen

Nyttig macka med skinka och ost på broccolivåffla

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 ägg
  • 200 g broccoli
  • 2 msk mandelmjöl
  • 2 msk pulveriserat psyllium
  • ½ tsk havssalt
  • svartpeppar, nymald
  • extra virgin olivolja

Fyllning:

  • 4 salladsblad
  • 2 skiva ost
  • 2 skiva skinka
  • 6 skiva gurka
  • 8 skiva rödlök

Plockgrönsaker:

  • Körsbärstomater
  • Snackspaprika

Så här gör du:

  • Mixa ägg, broccoli, mandelmjöl och psyllium tillsammans med salt och peppar, till en smet.
  • Värm ditt våffeljärn och pensla laggen med lite olja.
  • Häll en fjärdedel av smeten i våffeljärnet och grädda ca 5 minuter. Gör därefter tre våfflor till.
  • Lägg upp två våfflor på var sitt fat. Arrangera sallad, ost, skinka, gurka och rödlök ovanpå. Lägg de två återstående våfflorna som lock.
  • Servera med plockgrönsaker som körsbärstomater och snackspaprika.

TIPS! Om du gillar dijonsenap kan du bre lite på de undre våfflorna.

TIPS! Våfflorna håller ett par dagar i kylskåp. De kan också frysas.

TIPS! Om du vill ha spröda våfflor kan du värma dem i ugnen, på 200 grader, eventuellt med grillfunktionen på.

LÄS OCKSÅ: Nyttiga våfflor – det bästa receptet på goda spenatvåfflor