Enkel och nyttig inbakad korv i bröd med plockgrönsaker och ketchup

30 minuter
383 kcal

Nyttiga och goda inbakade korvar i bröd. Med broccoli i bröddegen får du en lunch med massor av grönsaker.

Inbakad korv i bröd med plockgrönsaker och ketchup

DEN ENDA NACKDELEN MED DEN HÄR RÄTTEN ÄR ATT MAN VILL ÄTA ALLA PÅ EN GÅNG – Skynda dig att lägga de du inte ska äta nu i frysen.

© wichmann+bendtsen

Enkel och nyttig inbakad korv i bröd med plockgrönsaker och ketchup

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer / 4 st

  • 180 g broccoli
  • 2 ägg
  • 3 msk pulverisade psylliumfrön
  • 2 msk mandelmjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk havssalt
  • 2 korvar, max 10 %
  • 1 dl ketchup
  • 4 stänger bladselleri
  • 2 paprikor

Så här gör du

  • Värm upp ugnen till 180 grader.
  • Kör broccoli, ägg, skyr, psylliumfrön, mandelmjöl, bakpulver, salt och peppar i en matberedare tills du har en jämn massa. Låt vila i 5 min.
  • Halvera korvarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • Fukta händerna och forma degen runt de 4 korvarna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • Baka i 20 min.
  • Servera med ketchup och stänger av bladselleri och paprika.

TIPS! Om du blöter dina händer är det lättare att forma brödet runt korvarna. Låt dem svalna på ett galler, så att botten inte blir fuktig.