Skål med sallad och veggobullar
© Skovdal Nordic

Veggobullar med broccoli och quinoasallad

Färsbullar lagas ofta av fläsk- och kalvfärs, men de smakar minst lika gott med broccoli och kikärter. Prova de här läckra, gröna bullarna med quinoasallad.

Broccolibullar med quinoasallad

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Tid totalt: 30 minuter

INGREDIENSER

Broccolibullar

150 g broccoli

½ msk persilja

½ tsk röd chili

1 ½ msk kikärtsmjöl eller vetemjöl

1 msk mjölk

1 dl ströbröd

1 tsk havssalt

½ tsk svartpeppar, färskmalen

25 g kokosolja till stekning

Quinoasallad

100 g quinoa, rå vikt

200 g morötter

125 g salladslök

1 näve persilja

50 g kikärter, gärna på burk

50 g sojabönor, frysta

1 msk svarta oliver

½ msk extra jungfruolja

½ msk havssalt

Så lagar du veggobullar med quinoasallad

  • Koka broccoli i 2 min. Låt den rinna av i en sil innan du mixar eller finhackar den.
  • Hacka persilja och chili och blanda det med broccoli, kikärtsmjöl, mjölk, ströbröd, salt och peppar. Rör ihop allt till en färs.
  • Forma små färsbullar, lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper, ringla smält kokosolja över och stek i ugnen i 15 min på 200°C.
  • Koka quinoa, ställ den åt sidan och låt svalna.
  • Skär morötter och salladslök fint och hacka persilja. Blanda med kikärter, kokta sojabönor, hackade oliver, olja, salt och quinoa.
  • Lägg salladen i två djupa skålar och lägg de ljumna färsbullarna ovanpå.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 602 kcal

Protein: 21 g

Fett: 24 g

Kolhydrat: 82,6 g

Kostfiber: 13,6 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar