Broccolibullar med quinoasallad
2 personer
TIDSÅTGÅNG
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 20 minuter
Tid totalt: 30 minuter
INGREDIENSER
Broccolibullar
150 g broccoli
½ msk persilja
½ tsk röd chili
1 ½ msk kikärtsmjöl eller vetemjöl
1 msk mjölk
1 dl ströbröd
1 tsk havssalt
½ tsk svartpeppar, färskmalen
25 g kokosolja till stekning
Quinoasallad
100 g quinoa, rå vikt
200 g morötter
125 g salladslök
1 näve persilja
50 g kikärter, gärna på burk
50 g sojabönor, frysta
1 msk svarta oliver
½ msk extra jungfruolja
½ msk havssalt
Så lagar du veggobullar med quinoasallad
- Koka broccoli i 2 min. Låt den rinna av i en sil innan du mixar eller finhackar den.
- Hacka persilja och chili och blanda det med broccoli, kikärtsmjöl, mjölk, ströbröd, salt och peppar. Rör ihop allt till en färs.
- Forma små färsbullar, lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper, ringla smält kokosolja över och stek i ugnen i 15 min på 200°C.
- Koka quinoa, ställ den åt sidan och låt svalna.
- Skär morötter och salladslök fint och hacka persilja. Blanda med kikärter, kokta sojabönor, hackade oliver, olja, salt och quinoa.
- Lägg salladen i två djupa skålar och lägg de ljumna färsbullarna ovanpå.
Näringsinnehåll per person:
Energi: 602 kcal
Protein: 21 g
Fett: 24 g
Kolhydrat: 82,6 g
Kostfiber: 13,6 g