Vegobullar med broccoli och quinoasallad

30 minuter
600 kcal

Färsbullar lagas ofta av fläsk- och kalvfärs, men de smakar minst lika gott med broccoli och kikärter. Prova de här läckra, gröna bullarna med quinoasallad.

Skål med sallad och veggobullar

Broccolibullar med quinoasallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Broccolibullar

  • 150 g broccoli
  • ½ msk persilja
  • ½ tsk röd chili
  • 1 msk kikärtsmjöl eller vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk havssalt
  • ½ tsk svartpeppar, färskmalen
  • 25 g kokosolja till stekning

Quinoasallad

  • 100 g quinoa, rå vikt
  • 200 g morötter
  • 125 g salladslök
  • 1 näve persilja
  • 50 g kikärter, gärna på burk
  • 50 g sojabönor, frysta
  • 1 msk svarta oliver
  • ½ msk extra jungfruolja
  • ½ msk havssalt

Så lagar du veggobullar med quinoasallad

  • Koka broccoli i 2 min. Låt den rinna av i en sil innan du mixar eller finhackar den.
  • Hacka persilja och chili och blanda det med broccoli, kikärtsmjöl, mjölk, ströbröd, salt och peppar. Rör ihop allt till en färs.
  • Forma små färsbullar, lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper, ringla smält kokosolja över och stek i ugnen i 15 min på 200°C.
  • Koka quinoa, ställ den åt sidan och låt svalna.
  • Skär morötter och salladslök fint och hacka persilja. Blanda med kikärter, kokta sojabönor, hackade oliver, olja, salt och quinoa.
  • Lägg salladen i två djupa skålar och lägg de ljumna färsbullarna ovanpå.