Nyttiga recept Middag Vegobullar... Vegobullar med broccoli och quinoasallad 30 minuter 600 kcal Färsbullar lagas ofta av fläsk- och kalvfärs, men de smakar minst lika gott med broccoli och kikärter. Prova de här läckra, gröna bullarna med quinoasallad. Av Inge Skovdal 18 januari 2019 Broccolibullar med quinoasallad Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer Broccolibullar 150 g broccoli ½ msk persilja ½ tsk röd chili 1 msk kikärtsmjöl eller vetemjöl 1 msk mjölk 1 dl ströbröd 1 tsk havssalt ½ tsk svartpeppar, färskmalen 25 g kokosolja till stekning Quinoasallad 100 g quinoa, rå vikt 200 g morötter 125 g salladslök 1 näve persilja 50 g kikärter, gärna på burk 50 g sojabönor, frysta 1 msk svarta oliver ½ msk extra jungfruolja ½ msk havssalt Så lagar du veggobullar med quinoasallad Koka broccoli i 2 min. Låt den rinna av i en sil innan du mixar eller finhackar den. Hacka persilja och chili och blanda det med broccoli, kikärtsmjöl, mjölk, ströbröd, salt och peppar. Rör ihop allt till en färs. Forma små färsbullar, lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper, ringla smält kokosolja över och stek i ugnen i 15 min på 200°C. Koka quinoa, ställ den åt sidan och låt svalna. Skär morötter och salladslök fint och hacka persilja. Blanda med kikärter, kokta sojabönor, hackade oliver, olja, salt och quinoa. Lägg salladen i två djupa skålar och lägg de ljumna färsbullarna ovanpå. BroccoliMorotKikärterQuinoaSalladVegetarisk mat