Skål med sallad och veggobullar
© Skovdal Nordic

Veggobullar med broccoli och quinoasallad

Färsbullar lagas ofta av fläsk- och kalvfärs, men de smakar minst lika gott med broccoli och kikärter. Prova de här läckra, gröna bullarna med quinoasallad.

18 januari 2019 av Inge Skovdal

Broccolibullar med quinoasallad

2 personer

Broccolibullar:

150 g broccoli
½ msk persilja
½ tsk röd chili
1½ msk kikärtsmjöl
eller vetemjöl
1 msk mjölk
1 dl ströbröd
1 tsk havssalt
½ tsk svartpeppar, färskmalen
25 g kokosolja till stekning

Quinoasallad:

100 g quinoa, rå vikt
200 g morötter
125 g salladslök
1 näve persilja
50 g kikärter, gärna på burk
50 g sojabönor, frysta
1 msk svarta oliver
½ msk extra jungfruolja
½ msk havssalt

Så lagar du veggobullar med quinoasallad

  • Koka broccoli i 2 min. Låt den rinna av i en sil innan du mixar eller finhackar den.
  • Hacka persilja och chili och blanda det med broccoli, kikärtsmjöl, mjölk, ströbröd, salt och peppar. Rör ihop allt till en färs.
  • Forma små färsbullar, lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper, ringla smält kokosolja över och stek i ugnen i 15 min på 200°C.
  • Koka quinoa, ställ den åt sidan och låt svalna.
  • Skär morötter och salladslök fint och hacka persilja. Blanda med kikärter, kokta sojabönor, hackade oliver, olja, salt och quinoa.
  • Lägg salladen i två djupa skålar och lägg de ljumna färsbullarna ovanpå.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 602 kcal
Protein: 21 g
Fett: 24 g
Kolhydrater: 82,6 g
Kostfibrer: 13,6 g

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar