Wok med strimlat nötkött, nudlar och grönsaker

20 minuter
466 kcal

Enkelt och gott recept på wok med strimlat nötkött och nudlar. Kalorisnål, proteinrik och full av grönsaker.

wok med nötkött, nudlar och grönsaker

WOK MED NÖTKÖTT OCH NUDLAR – Att woka är ett snabbt, gott och superenkelt sätt att få i sig massor av grönsaker på.

© wichmann+bendtsen

Wok med strimlat nötkött, nudlar och grönsaker

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g morot
  • 250 g broccoli
  • 125 g sockerärtor
  • 50 g fullkornsnudlar
  • Lite extra virgin olivolja
  • 250 g nötkött
  • ½ färsk chili

Bassås

  • ½ dl soja
  • 2 msk socker
  • ¼ dl limesaft
  • ¼ dl vatten
  • Ev lite färsk eller torkad chili

Så gör du

  • Skär morötterna i tunna strimlor och sockerärtorna i halvor på längden. Dela broccoli i små buketter.
  • Lägg nudlarna i en skål, häll över kokande vatten och låt dem dra i några min tills de är mjuka. Häll bort vattnet.
  • Värm en wokpanna med lite olja. Skär köttet i strimlor och stek tillsammans med finhackad chili i 4-5 min.
  • Lägg grönsakerna i woken och woka 3-4 min till. Tillsätt hälften av såsen och nudlarna.
  • Toppa ev med lite färsk chili och servera wokrätten med resten av såsen.

Bassås

Chili, lime, socker och soja – skaka ihop och du har alla grundsmakerna till en smakfest.

Bassåsen kan varieras med t ex riven ingefära, vitlök och färska örter om du har det hemma. Men den är också riktigt god precis som den är.

TIPS! Har du ingen wokpanna kan du använda en stor stekpanna.

TIPS! Vill du ha lite mer hetta i din wok? Behåll isåfall kärnorna i chilifrukten.

TIPS! Har du ingen wokpanna kan du använda en stor stekpanna.