Nyttig och enkel broccolisallad med kyckling och bacon

25 minuter
442 kcal

Få mättande grönsaker till lunch med det här genidraget till broccolisallad med kyckling och bacon! En spröd rätt som även är god i matlådan eller på buffén.

Nyttig och enkel broccolisallad med kyckling och bacon

SNABB OCH ENKEL LUNCH – med sallad som mättar!

© wichmann+bendtsen

Nyttig och enkel broccolisallad med kyckling och bacon

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 stor kycklingfilé
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 4 skiva kalkonbacon
  • 300 g broccoli
  • ½ rödlök
  • ½ röd paprika
  • 50 g ruccola
  • 1 näve hasselnötter
  • 1 tsk extra virgin olivolja
  • 1 dl grekisk yoghurt, 2 %
  • 1 tsk curry
  • 2 msk vatten

Så här gör du

  • Stek kycklingen på en varm stekpanna i olja cirka 5-6 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  • Stek kalkonbacon tills det är sprött.
  • Skär broccoli i små buketter och ånga i 2 min.
  • Skär rödlök och paprika i mindre bitar och kyckling och bacon i önskade storlekar.
  • Lägg upp ruccola på 2 tallrikar och lägg sedan kyckling, bacon, broccoli, lök och paprika på tallrikarna.
  • Hacka hasselnötterna grovt och strö på toppen av salladerna.
  • Blanda grekisk yoghurt, curry och vatten. Smaka av med salt och peppar. Fördela på de färdiga salladerna eller servera vid sidan av.

TIPS! Du kan också använda sparrisbroccoli i den här goda salladen, och nötterna kan du variera med fetaost, jordnötter eller rostade solrosfrön.

TIPS! Alla ingredienserna till salladen kan göras klart på förhand, och bara vända ihop den strax innan servering.