Läs också

Squash-bolognese

Grön bolognese
© wichmann+bendtsen

Grön bolognese med spenat, broccoli och ärter

Älskar du spaghetti med köttfärssås? Men vill samtidigt äta sunt? Då kanske det här receptet är lösningen.

5 oktober 2017 av Anne Larsen och Helle Brønnum Carlsen

Grön bolognese

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 5 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Tid totalt: 25 minuter

INGREDIENSER

1 lök

2 morötter

2 stjälkar bladselleri

2 tsk extra jungfruolja

250 g kalvfärs

Havssalt

Svartpeppar

1 burk krossade tomater

2 dl rödvin eller grönsaksbuljong


200 g broccoli

Kallpressad rapsolja

150 g ärter, frysta

50 g spenat

2 msk parmesanost

2 persiljekvistar

Så gör du


  • Skär lök, morötter och bladselleri fint och stek mjuka och blanka i olivolja i en gryta.
  • Lägg ner kalvfärsen och låt den steka med. Tillsätt salt, peppar, tomater och vin. Låt allt sjuda i tio minuter och smaka av.
  • Lägg broccoli i en gryta, salta lätt och droppa rapsolja över, häll på kokande vatten och låt koka i max två minuter. Lägg i ärterna under den sista minuten.
  • Skölj spenatbladen och servera dem med broccoli och ärter på två tallrikar vid sidan av köttfärssåsen. Strö riven parmesanost och grovhackad persilja över.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 543 kcal

Protein: 47,6 g

Fett: 20,6 g

Kolhydrat: 41,2 g

Kostfiber: 14,3 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar