Grön bolognese med spenat, broccoli och ärter

25 minuter
543 kcal

Älskar du spaghetti med köttfärssås? Men vill samtidigt äta sunt? Då kanske det här receptet är lösningen.

Grön bolognese

Grön bolognese

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 lök
  • 2 morötter
  • 2 stjälkar bladselleri
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • 250 g kalvfärs
  • Havssalt
  • Svartpeppar
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl rödvin eller grönsaksbuljong

  • 200 g broccoli
  • Kallpressad rapsolja
  • 150 g ärter, frysta
  • 50 g spenat
  • 2 msk parmesanost
  • 2 persiljekvistar

Så gör du

  • Skär lök, morötter och bladselleri fint och stek mjuka och blanka i olivolja i en gryta.

  • Lägg ner kalvfärsen och låt den steka med. Tillsätt salt, peppar, tomater och vin. Låt allt sjuda i tio minuter och smaka av.

  • Lägg broccoli i en gryta, salta lätt och droppa rapsolja över, häll på kokande vatten och låt koka i max två minuter. Lägg i ärterna under den sista minuten.

  • Skölj spenatbladen och servera dem med broccoli och ärter på två tallrikar vid sidan av köttfärssåsen. Strö riven parmesanost och grovhackad persilja över.