Gomasallad med edamamebönor och tigerräkor

Få läckra smakupplevelser med feta, edamamebönor och tigerräkor förenade i en gomasallad.

Gomasallad med edamamebönor och tigerräkor

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 5 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Tid totalt: 20 minuter

INGREDIENSER

150 g edamamebönor

200 g sockerärtor

300 g broccoli

75 g babyspenat

40 g fetaost

Dressing

25 g sesamfrö

1 msk soja

1½ msk risvinäger

½ msk sesamolja

¼–½ dl vatten

En nypa stevia

Räkor

300 g tigerräkor

1 tsk olivolja

1 vitlöksklyfta

½ tsk färskhackad chili

En nypa havssalt

Så här gör du

  • Rosta sesamfröna i 5–10 minuter i stekpannan. Lägg sedan fröna i en kaffekvarn och mal dem fint. Rör därefter ihop alla ingredienser till dressingen.

  • Ångkoka broccoli och sockerärtor och lägg grönsaker, bönor, fetaost och dressing i en skål. Blanda dem väl och häll till sist över dressingen.

  • Stek räkorna i oljan i 1–2 minuter tillsammans med kryddorna, och sätt dem på ett spett, eller lägg dem i salladen.

näringsinnehåll per person

Energi: 537 kcal

Protein: 48,5 g

Fett: 25 g

Kolhydrat: 33 g

Kostfiber: 14 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar