Gomasallad med edamamebönor och tigerräkor

20 minuter
537 kcal

Få läckra smakupplevelser med feta, edamamebönor och tigerräkor förenade i en gomasallad.

Gomasallad med edamamebönor och tigerräkor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 150 g edamamebönor
  • 200 g sockerärtor
  • 300 g broccoli
  • 75 g babyspenat
  • 40 g fetaost

Dressing

  • 25 g sesamfrö
  • 1 msk soja
  • 1½ msk risvinäger
  • ½ msk sesamolja
  • dl vatten
  • En nypa stevia

Räkor

  • 300 g tigerräkor
  • 1 tsk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ tsk färskhackad chili
  • En nypa havssalt

Så här gör du

  • Rosta sesamfröna i 5–10 minuter i stekpannan. Lägg sedan fröna i en kaffekvarn och mal dem fint. Rör därefter ihop alla ingredienser till dressingen.
  • Ångkoka broccoli och sockerärtor och lägg grönsaker, bönor, fetaost och dressing i en skål. Blanda dem väl och häll till sist över dressingen.
  • Stek räkorna i oljan i 1–2 minuter tillsammans med kryddorna, och sätt dem på ett spett, eller lägg dem i salladen.