Nyttiga recept Lunch Gomasallad... Gomasallad med edamamebönor och tigerräkor 20 minuter 537 kcal Få läckra smakupplevelser med feta, edamamebönor och tigerräkor förenade i en gomasallad. Av Michelle Kristensen 20 maj 2014 Gomasallad med edamamebönor och tigerräkor Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 150 g edamamebönor 200 g sockerärtor 300 g broccoli 75 g babyspenat 40 g fetaost Dressing 25 g sesamfrö 1 msk soja 1½ msk risvinäger ½ msk sesamolja dl vatten En nypa stevia Räkor 300 g tigerräkor 1 tsk olivolja 1 vitlöksklyfta ½ tsk färskhackad chili En nypa havssalt Så här gör du Rosta sesamfröna i 5–10 minuter i stekpannan. Lägg sedan fröna i en kaffekvarn och mal dem fint. Rör därefter ihop alla ingredienser till dressingen. Ångkoka broccoli och sockerärtor och lägg grönsaker, bönor, fetaost och dressing i en skål. Blanda dem väl och häll till sist över dressingen. Stek räkorna i oljan i 1–2 minuter tillsammans med kryddorna, och sätt dem på ett spett, eller lägg dem i salladen. Få fler recept med edamamebönor här SkaldjurSalladRäkor