Vecka 6 • Kostplan 1300-1400 kcal

Denna veckoplan är till för dig som följer I FORM kostplan 1300-1400 kcal och vill ha förslag på vad du kan äta till alla måltider. Det är en bra hjälp om du vill vara säker på att gå ner i vikt.

Kostplan 1300-1400 kcal, vecka 6 – bananbröd

Välkommen till Vecka 6 med din I FORM kostplan 1300-1400 kcal Här nedanför hittar du förslag på veckans måltider – frukost, lunch och middag.

Du kan följa veckoplanen till punkt och pricka eller använda den som inspiration för enskilda måltider och sedan sätta ihop de övriga utifrån den grönsaks-, protein- och fettlista som medföljer din kostplan för 1300-1400 kcal.

Du kan ersätta din lördags- eller söndagsfrukost med 2 skivor av vårt utsökta och mycket populära bananbröd. Vi rekommenderar att du bakar det dagen innan så att det har tid att sätta sig.

Du kommer också att träna din viljestyrka, eftersom det krävs en hel del av det slaget för att inte äta upp allt direkt.

Veckans kostplan


Klicka på plustecknet för att se vad du kan äta varje dag (+)

Vecka 6 • 1300-1400 kcal om dagen

MÅNDAG

Kostplan, lunch – Äggwrap med kyckling
© wichmann+bendtsen

MÅNDAG

Frukost

  • 1 stort glas vatten med citronsaft
  • 1 x fullkornsknäckebröd med 1 skiva ost och 1 skiva skinka
  • Morotsstavar

Lunch

  • 1 avokado, delad och fylld med gurka och rädisor
  • Toppa med citronsaft + 4 msk sesamfrön
  • Serveras med 4 falafel

– eller följ vårt recept:
Äggwrap med kyckling (se foto ↑)
(20 minuter • 407 kcal)

Middag

  • Gör en gryta med konserverad tomat, champinjoner, lök/vitlök, morot + 2 dl svarta bönor + ½ dl grädde
  • Serveras med 2 kokta potatisar

– eller följ vårt recept:
Pastasallad med kyckling
(20 minuter • 545 kcal)

TISDAG

Kostplan, middag – Fläskfilégryta med ris
© wichmann+bendtsen

TISDAG

Frukost

  • 1 stort glas vatten med citronsaft
  • Gröt på 1 dl havregryn + 2 dl lättmjölk
  • ½ äpple

Lunch

  • 1 halverad zucchini fylld med riven morot och rotselleri
  • Gratinera med 3 msk riven ost
  • Serveras med 1 kycklingfilé
  • Toppa med 1 dl keso blandad med 1½ msk pesto

– eller följ vårt recept:
Gurkbåtar med äggsallad
(30 minuter • 428 kcal)

Middag

  • Ca 110 g nötfärs som tillagas tillsammans med:
  • Mycket finhackad morot och kål
  • Lök, vitlök och chili
  • 4 msk färskost
  • Serveras med 1 skiva fullkornsbröd

– eller följ vårt recept:
Fläskfilégryta med ris(se foto ↑)
(30 minutter • 637 kcal)

ONSDAG

Kostplan, lunch – Kall ärtsoppa med räkor
© wichmann+bendtsen

ONSDAG

Frukost

  • 1 stort glas vatten med citronsaft
  • 1½ dl naturell yoghurt
  • 1 näve granola
  • 1 näve björnbär

Lunch

  • 1 paprika halverad och fylld med stekt spenat och soltorkade tomater
  • Serveras med 4 msk rostade pinjenötter
  • 1 bit ugnsbakad lax

– eller följ vårt recept:
Ärtsoppa med räkor (se foto ↑)
(20 minuter • 425 kcal)

Middag

Wok gjord på:

  • Tärnad kalkonfilé
  • Massor av kål
  • Paprika, lök och vitlök
  • Fisksås, efter tycke och smak
  • 1 dl kokosmjölk
  • Massor av kryddor och örter
  • 1½ dl fullkornsnudlar

– eller följ vårt recept:
Hemgjord pizza utan mjöl
(30 minuter • 606 kcal)

TORSDAG

Kostplan, middag – Kotletter med ris
© wichmann+bendtsen

TORSDAG

Frukost

  • 1 stort glas vatten med citronsaft
  • 1 skiva fullkornsrågbröd
  • 1 ägg
  • Körsbärstomater

Lunch

  • 2 vegobiffar
  • Blomkålsris med ärtor
  • 1½ dl grekisk yoghurt blandad med vitlök och örter

– eller följ vårt recept:
Broccolisallad med kyckling
(25 minuter • 442 kcal)

Middag

  • 1½ dl svart quinoa toppad med
  • 2½ dl stekt tofu
  • Massor av groddar, rädisor och tomater
  • Vinägrett av 1½ msk olja, vitlök och citronsaft

– eller följ vårt recept:
Kotletter i ugn (se foto ↑)
(25 minuter • 622 kcal)

FREDAG

Kostplan, middag – Zucchinipasta med linsbolognese
© wichmann+bendtsen

FREDAG

Frukost

  • 1 stort glas vatten med citronsaft
  • 1 bit fullkornsknäckebröd
  • 1 skiva ost
  • 1 skiva skinka
  • Gurka i stavar

Lunch

  • 1 stor portion ångkokta gröna bönor
  • Vinägrett av senap, 2 tsk olja och lite honung
  • Toppa med 2 msk smulad fetaost
  • Servera med 3 skivor kalkonfilé (pålägg) + 1 dl linser

– eller följ vårt recept:
Blomkålsbröd med tonfiskröra
(30 minuter • 442 kcal)

Middag

  • 1 skiva rostat fullkornsbröd
  • 1 dl guacamole
  • Tomater och gräslök
  • 1 bit ugnsbakad laxfilé
  • Rostade rotfrukter

– eller följ vårt recept:
Zucchinipasta med linsbolognese (se foto ↑)
(20 minutter • 593 kcal)

LÖRDAG

Kostplan, middag – Kycklingbiffar med spetskålssallad
© wichmann+bendtsen

LÖRDAG

Frukost

  • 1 stort glas vatten med citronsaft
  • Havregrynsgröt gjord på 1 dl havregryn och vatten
  • 1 näve blåbär
  • 10 hasselnötter

Lunch

  • 1 tallrik ångkokt broccoli på en bädd av färsk babyspenat, ärtor och ½ avokado i skivor
  • Servera med en dressing av 1 msk olja blandad med citronsaft, salt och peppar
  • Toppa med 1 löskokt ägg + 1 dl linser

– eller följ vårt recept:
Inbakad korv med plockgrönsaker
(30 minuter • 383 kcal)

Middag

  • 90 g oxstek i tunna skivor
  • Ugnsrostade bönor, paprika och pumpa
  • 1½ dl sås, valfri sort
  • 1 bakad potatis

– eller följ vårt recept:
Kycklingbiffar med spetskålssallad (se foto ↑)
(20 minuter • 611 kcal)

SÖNDAG

Kostplan, lunch – Omelett med spenat och keso
© wichmann+bendtsen

SÖNDAG

Frukost

  • 1 stort glas vatten med citronsaft
  • 1 skiva fullkornsrågbröd
  • 1 ägg
  • Paprika, skivad

Lunch

  • Massor av fänkål och purjolök bakade i ugnen med ½ dl riven parmesan och 1 dl kaffegrädde
  • Serveras med 1 bit varmrökt lax

– eller följ vårt recept:
Omelett med spenat, keso och avokadosallad (se foto ↑)
(30 minuter • 446 kcal)

Middag

  • 2 kycklingfiléer stekta i ugnen med lök, tomater, vitlök och massor av kryddor
  • Tillsätt 1 dl ris blandat med riven blomkål + lite persilja
  • Toppa med 1 näve saltade mandlar

– eller följ vårt recept:
Blomkålscurry
(30 minuter • 611 kcal)