Gurkbåtar med hemmagjord, nyttig äggsallad

Har du slut på lunchidéer? Äggsallad är gott! Här får du vårt recept där brödet är utbytt mot gurkbåtar.

Gurkbåtar med hemmagjord, nyttig äggsallad

OM DU HAR BARN – kommer de troligen också älska den här goda och lätta lunchrätten.

© wichmann+bendtsen

Gurkbåtar med hemmagjord, nyttig äggsallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 4 skiva kalkonbacon
  • 2 ägg
  • ½ tsk curry
  • 3 msk majonäs
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 1 gurka
  • Krasse
  • 400 g tomater
  • rödlök
  • 150 g spetskål
  • 1 näve färsk spenat
  • 1 msk extra virgin olivolja

Så här gör du

  • Stek bacon sprött på en varm stekpanna i lite olja.
  • Koka äggen i 9 min och lägg i kallt vatten direkt.
  • Hacka de skalade äggen i små bitar och blanda med curry, majonäs, salt och peppar till en äggsallad.
  • Halvera gurkan, ta bort det mittersta, blöta med en sked och dela varje gurkhalva i tre bitar.
  • Fyll äggsallad i gurkbåtarna och pynta med krasse och spröd bacon.
  • Skär tomater i önskade storlekar, lök i små tärningar och spetskål i tunna strimlor.
  • Lägg upp spetskål, spenatblad, tomat, krasse och rödlök på en tallrik tillsammans med de fyllda gurkbåtarna.

TIPS! Fina tärningar av vårlök, purjo eller äpple är också gott i en hemgjord äggsallad.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background