Gurkbåtar med hemmagjord, nyttig äggsallad

Har du slut på lunchidéer? Äggsallad är gott! Här får du vårt recept där brödet är utbytt mot gurkbåtar.

Gurkbåtar med hemmagjord, nyttig äggsallad

OM DU HAR BARN – kommer de troligen också älska den här goda och lätta lunchrätten.

© wichmann+bendtsen

Gurkbåtar med hemmagjord, nyttig äggsallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 4 skiva kalkonbacon
  • 2 ägg
  • ½ tsk curry
  • 3 msk majonäs
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 1 gurka
  • Krasse
  • 400 g tomater
  • rödlök
  • 150 g spetskål
  • 1 näve färsk spenat
  • 1 msk extra virgin olivolja

Så här gör du

  • Stek bacon sprött på en varm stekpanna i lite olja.
  • Koka äggen i 9 min och lägg i kallt vatten direkt.
  • Hacka de skalade äggen i små bitar och blanda med curry, majonäs, salt och peppar till en äggsallad.
  • Halvera gurkan, ta bort det mittersta, blöta med en sked och dela varje gurkhalva i tre bitar.
  • Fyll äggsallad i gurkbåtarna och pynta med krasse och spröd bacon.
  • Skär tomater i önskade storlekar, lök i små tärningar och spetskål i tunna strimlor.
  • Lägg upp spetskål, spenatblad, tomat, krasse och rödlök på en tallrik tillsammans med de fyllda gurkbåtarna.

TIPS! Fina tärningar av vårlök, purjo eller äpple är också gott i en hemgjord äggsallad.