Blomkålscurry med linser och bröd

30 minuter
611 kcal

Är du på jakt efter en vegetarisk rätt som är både vacker och god? Prova den här blomkålscurryn med linser. Varning: Du blir stoppmätt!

Blomkålscurry med linser och bröd

DU KOMMER ATT BLI FÖRVÅNAD ÖVER – hur bra den här goda rätten mättar!

© wichmann+bendtsen

Blomkålscurry med linser, bröd och creme fraiche

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ gul lök
  • 2 fett vitlök
  • 300 g blomkål
  • 1½ tsk extra virgin olivolja
  • 1½ tsk röd currypasta
  • 2 dl röda linser
  • 1½ dl kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 2 dl passerade tomater
  • 1½ tsk koriander
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Tillbehör:

  • 1 skiva grovt bröd
  • 2 msk grekisk yoghurt, 2 %
  • Färsk koriander, alternativt bredbladig persilja

Så här gör du

  • Hacka lök och vitlök och skär blomkål i små buketter.
  • Stek lök och vitlök i en gryta i olja. Tillsätt blomkål och currypasta och stek ett par minuter.
  • Tillsätt resten av ingredienserna. Rör ihop allting och låt det sjuda under lock i 15-20 min.
  • Servera i skålar med grekisk yoghurt och färsk koriander på toppen, och bröd till.

TIPS! Har du barn som växer? Koka ev lite ris till.