Vecka 3 • Kostplan 1300-1400 kcal

Denna veckoplan är till för dig som följer I FORM kostplan 1300-1400 kcal och vill ha förslag på vad du kan äta till alla måltider. Det är en bra hjälp om du vill vara säker på att gå ner i vikt.

Kostplan 1300-1400 kcal, vecka 3 – kalkongryta med potatismo

Du har kommit till vecka 3 i din I FORM-kostplan 1300-1400 kcal. Nedan hittar du förslag på alla dina måltider för den kommande veckan.

Du kan följa veckoplanen till punkt och pricka eller använda den som inspiration för enskilda måltider och sedan sätta ihop de andra utifrån den grönsaks-, protein- och fettlista som medföljer din kostplan för 1300-1400 kcal.

Om du föredrar att följa ett specifikt recept finns det dagliga förslag för det. På tisdag kan du till exempel göra en hamburgermeny med få kalorier. Mums!

Veckans kostplan


Klicka på plustecknet för att se vad du kan äta varje dag (+)

Vecka 3 • 1300-1400 kcal om dagen

MÅNDAG

Kostplan, middag - spenatvåfflor
© wichmann+bendtsen

MÅNDAG

Frukost

  • 1 stort glas vatten med citronsaft
  • Havregrynsgröt av 1 dl havregryn
  • ½ äpple
  • 10 valnötter

Lunch

  • ½ tallrik med gurk- och paprikastavar
  • 1 kycklingfilé
  • Toppa med 1 dl keso, sweet chilisås, färsk chili och salladslök

– eller följ vårt recept:
Läcker sallad med spetskål
(15 minuter • 435 kcal)

Middag

  • 1 liten fullkornspannkaka
  • Sallad, paprika och lök
  • ½ avokado
  • 100 g köttfärs fräst i lite olja och kryddat efter behag
  • Toppa med örter och picklad rödlök

– eller följ vårt recept:
Spenatvåfflor med räkor (se foto ↑)
(20 minuter • 549 kcal)

TISDAG

Kostplan, frukost – Greenie
© wichmann+bendtsen

TISDAG

Frukost

Greenie (se foto ↑) gjord av:

  • ½ banan
  • 1 medjool-dadel
  • 1 näve fryst broccoli
  • 1 msk frysta edamamebönor
  • Lite citronsaft
  • Iskallt vatten
  • Lite vaniljpulver

Lunch

  • Omelett av 2 ägg + babyspenat + 6 msk riven ost
  • Serveras med ångkokta broccolibuketter

– eller följ vårt recept:
Laxfilé med grönsaker
(20 minuter • 413 kcal)

Middag

  • 250 g ugnsbakad sejfilé
  • 1 dl guacamole
  • 1 stor portion rårivna morötter med citronsaft
  • 1 dl pärlkorn

– eller följ vårt recept:
Burgarmenu
(15 minuter • 636 kcal)

ONSDAG

Kostplan, middag – Kalkongryta med potatismos
© wichmann+bendtsen

ONSDAG

Frukost

  • 1 stort glas vatten med citronsaft
  • 1½ dl naturell yoghurt
  • 1 näve granola
  • 1 näve vindruvor

Lunch

Sallad bestående av:

  • 1½ dl svarta linser
  • Skivor av gurka
  • Halverade tomater
  • 2 msk smulad fetaost
  • 5 oliver
  • 1 tsk olja
  • 1 klyfta krossad vitlök

– eller följ vårt recept:
Inbakad korv med plockgrönsaker
(30 minuter • 383 kcal)

Middag

  • ½ stort libabröd (används som pizzabotten) med 3 skivor skinka + skivor av zucchini, tomat och paprika
  • Gratinera med 6 msk riven ost
  • Servera med 1 dl keso och plockgrönsaker

– eller följ vårt recept:
Kalkongryta med potatismos (se foto ↑)
(30 minuter • 649 kcal)

TORSDAG

Kostplan, frukost – Yoghurt med bär
© wichmann+bendtsen

TORSDAG

Frukost

  • 1 stort glas vatten med citronsaft
  • 2 dl naturell yoghurt (se foto ↑)
  • 1 näve blåbär
  • 10 mandlar

Lunch

  • 1 stor portion finstrimlad rödkål
  • ½ näve saltade mandlar
  • 300 g räkor
  • 2 msk gräddfilsdressing

– eller följ vårt recept:
Laxfilé med grönsaker
(20 minuter • 413 kcal)

Middag

  • 1 stor portion babyspenat
  • 1 tärnat äpple
  • 4 msk rostade pumpakärnor
  • 1 dl edamamebönor
  • Saft från citron eller lime
  • Serveras med 2 falafel

– eller följ vårt recept:
Bakad torsk med matvete och bönpommes
(30 minuter • 566 kcal)

FREDAG

Kostplan, lunch – Sallad med tonfisk
© wichmann+bendtsen

FREDAG

Frukost

  • 1 stort glas vatten med citronsaft
  • 1 bit fullkornsknäckebröd
  • 1 skiva ost
  • 1 skiva skinka
  • Gurka i stavar

Lunch

  • 1 stor portion stekt, riven vitkål och morot
  • Tillsätt 2 msk chilisås
  • 10 skivor rostat kalkonbacon
  • 15 saltade mandlar

– eller följ vårt recept:
Sallad med tonfisk och ägg (se foto ↑)
(20 minuter • 372 kcal)

Middag

  • 1½ dl fullkornspasta blandad med zucchinistrimlor
  • Tomatsås med 1½ dl röda linser och kryddor

– eller följ vårt recept:
Blomkålscouscous med kryddig kyckling
(20 minuter • 644 kcal)

LÖRDAG

Kostplan, middag – Tortillawraps av spetskål med blomkålsbiffar
© wichmann+bendtsen

LÖRDAG

Frukost

  • 1 stort glas vatten med citronsaft
  • 2 dl naturell yoghurt
  • ½ päron
  • 10 mandlar

Lunch

  • Squashpasta + 5 skivor strimlad skinka + körsbärstomater
  • Gratinera med 6 msk riven ost

– eller följ vårt recept:
Läcker sallad med spetskål
(15 minuter • 435 kcal)

Middag

  • Wokad broccoli, salladslök och vitlök
  • Ca 150 g oxfilé i strimlor
  • 2 msk sesamfrön
  • Sojasås
  • 2 msk söt chilisås
  • Servera med 1 dl kokt ris

– eller följ vårt recept:
Tortillawraps av spetskål (se foto ↑)
(30 minuter • 586 kcal)

SÖNDAG

Kostplan, lunch – Broccolivåffla med skinka och ost
© wichmann+bendtsen

SÖNDAG

Frukost

  • 1 stort glas vatten med citronsaft
  • 1 skiva fullkornsrågbröd
  • 1 ägg
  • Paprika, skivad

Lunch

  • Fyll en tallrik med färsk sallad och tärnad rödlök
  • Toppa med 300 g räkor blandade med 1½ ms. majonnäs + dill

– eller följ vårt recept:
Broccolivåffla med skinka och ost (se foto ↑)
(15 minuter • 410 kcal)

Middag

Bowl lagad av:

  • Ugnsrostade morötter
  • Finstrimlad vitkål
  • 110 g nötfärs
  • 1 dl majs
  • 1 dl guacamole
  • Finhackad röd chili

– eller följ vårt recept:
Fläskfilégryta med ris
(30 minuter • 637 kcal)