Nyttiga kycklingbiffar med spetskålssallad och grovt bröd

20 minuter
611 kcal

Biffar kan göras på många sätt. De här är av kyckling och serveras med en smarrig spetskålssallad och grovt bröd.

Nyttiga kycklingbiffar med spetskålssallad och grovt bröd

SUPERGODA – saftiga och spröda kycklingbiffar med massor av god smak.

© wichmann+bendtsen

Nyttiga kycklingbiffar med spetskålssallad och grovt bröd

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 fett vitlök
  • ½ gul lök
  • 1 morot
  • 200 g kycklingfärs, 6 %
  • 1 tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ½ dl mjölk
  • 2 tsk extra virgin olivolja

Spetskålssallad:

  • 350 g spetskål
  • ½ äpple
  • 1 näve mandlar
  • 150 g ärtor
  • 100 g granatäppelkärnor
  • ½ citron, saften
  • 2 tsk extra virgin olivolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 2 skiva grovt bröd

Så här gör du

  • Hacka vitlök och lök mycket fint och riv moroten.
  • Blanda med kycklingfärs, salt, peppar och mjölk.
  • Forma 6 biffar med en sked och stek på en varm stekpanna i oljan, cirka 4 min på varje sida.
  • Skär spetskål fint, tärna äpplen och hacka mandlarna.
  • Vänd ihop ärtor, spetskål, granatäppelkärnor, mandlar och äpple.
  • Häll citronsaft, olja, salt och peppar över salladen och servera till kycklingbiffarna tillsammans med grovt bröd.

Tips! Kycklingbiffarna kan frysas ner om du vill göra extra. De ska inte tinas, utan bara värmas i ugnen direkt från frysen.

Tips! Vill du att biffarna ska vara kryddstarka, så tillsätt mer kryddor eller färsk chili i färsen.