Vecka 5 • Kostplan 1300-1400 kcal

Denna veckoplan är till för dig som följer I FORM kostplan 1300-1400 kcal och vill ha förslag på vad du kan äta till alla måltider. Det är en bra hjälp om du vill vara säker på att gå ner i vikt.

Kostplan 1300-1400 kcal, vecka 5 – Spenatsallad med rökt lax

Du har kommit till vecka 5 i din I FORM kostplan 1300-1400 kcal.

Här nedanför hittar du förslag på veckans alla måltider, så att du kan spara tid, pengar och panik när du handlar i mataffären.

Istället kan du lägga din energi på att träna, hacka grönsaker och sedan luta dig tillbaka och njuta av frukten av ditt arbete.

Som alltid kan du följa veckoplaneringen till punkt och pricka eller bara använda den för enskilda måltider och välja resten utifrån den lista med grönsaker, protein och fett som medföljer din kostplan för 1300-1400 kcal.

Ha så trevligt med veckans kostplan!

Veckans kostplan


Klicka på plustecknet för att se vad du kan äta varje dag (+)

Vecka 5 • 1300-1400 kcal om dagen

MÅNDAG

Kostplan, lunch – God sallad med spetskål
© wichmann+bendtsen

MÅNDAG

Frukost

  • 1 stort glas vatten med citronsaft
  • 1½ dl naturell yoghurt
  • 1 näve granola
  • ½ äpple

Lunch

  • ½ tallrik gurka och paprika skurna i stavar
  • Lägg till 1 kycklingfilé toppad med 1 dl keso blandad med söt chilisås
  • Toppa med färsk chili och salladslök

– eller följ vårt recept:
Läcker sallad med spetskål (se foto ↑)
(15 minuter • 435 kcal)

Middag

  • Stek ca 110 g nötfärs, lök, morötter, persilja och vitlök. Blanda i konserverade tomater, spenat och massor av kryddor
  • Tillsätt 1 dl spagetti blandat med strimlad zucchini
  • Toppa med 6 msk riven ost

– eller följ vårt recept:
Krämig potatis- och purjolökssoppa
(30 minuter • 545 kcal)

TISDAG

Kostplan, middag – Burgar-meny med färre kalorier
© wichmann+bendtsen

TISDAG

Frukost

Greenie gjord av:

  • ½ banan
  • 1 medjool-dadel
  • 1 näve fryst spenat
  • 1 msk frysta edamamebönor
  • Lite citronsaft
  • Iskallt vatten
  • 1 tsk jordnötssmör

Lunch

  • 1 stor portion spetskål med wokad broccolini
  • Toppa med 15 cashewnötter och 2½ dl rostad tofu
  • Dressing av 1 msk olja + citronsaft

– eller följ vårt recept:
Spenatsallad med rökt lax
(15 minuter • 447 kcal)

Middag

  • 250 g ugnsbakad sejfilé
  • Stor portion morotssallad med citronsaft
  • Serveras med 1 dl pärlkorn och 1 dl riven parmesan

– eller följ vårt recept:
Burgarmenu(se foto ↑)
(15 minuter • 636 kcal)

ONSDAG

Kostplan, middag – Blomkålscouscous med kryddig kyckling
© wichmann+bendtsen

ONSDAG

Frukost

  • 1 stort glas vatten med citronsaft
  • 1 fullkornsknäckebröd med 1 skiva ost och 1 skiva skinka
  • Paprika

Lunch

Sallad bestående av:

  • 1½ dl svarta linser
  • Skivor av gurka
  • Halverade tomater
  • 2 msk smulad fetaost
  • 5 oliver
  • 1 tsk olja
  • 1 klyfta krossad vitlök

– eller följ vårt recept:
Inbakad korv med plockgrönsaker
(30 minuter • 383 kcal)

Middag

Daal tillagad av:

  • hackad konserverad tomat
  • 1½ dl röda linser
  • Ingefära, vitlök och morötter
  • Serveras med 1 naanbröd
  • 1 näve hackade salta mandlar

– eller följ vårt recept:
Blomkålscouscous med kryddig kyckling (se foto ↑)
(20 minuter • 644 kcal)

TORSDAG

Kostplan, lunch – Gurkbåtar med äggsallad
© wichmann+bendtsen

TORSDAG

Frukost

  • 1 stort glas vatten med citronsaft
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 näve blåbär
  • 10 mandlar

Lunch

  • 1 skivad kycklingkorv stekt med paprika och svamp
  • Strö över 1 dl parmesanost

– eller följ vårt recept:
Gurkbåtar med äggsallad (se foto ↑)
(30 minuter • 428 kcal)

Middag

  • 5 skivor tärnad kalkonbacon
  • Ca 60 g nötfärs
  • 1½ dl ugnsbakad fullkornspasta med hackad tomat, riven selleri och morot
  • 1 dl parmesanost

– eller följ vårt recept:
Tortillawraps av spetskål
(30 minuter • 586 kcal)

FREDAG

Planering av middag - bakad torsk med matvetesallad
© wichmann+bendtsen

FREDAG

Frukost

  • 1 stort glas vand med citronsaft

Greenie gjord av:

  • ½ banan
  • 1 medjool-dadel
  • 1 näve fryst spenat
  • 1 msk frysta edamamebönor
  • Lite citronsaft
  • Iskallt vatten
  • Lite kardemumma

Lunch

  • 1 stor portion strimlad vitkål och riven morot med 2 msk chilisås
  • 10 skivor stekt kalkonbacon
  • 15 salta mandlar

– eller följ vårt recept:
Sallad med tonfisk och ägg
(20 minuter • 372 kcal)

Middag

  • 1 stor portion spenat med 1 tärnat äpple + 4 msk rostade pumpafrön + 1 dl edamamebönor + citron- eller limesaft
  • Serveras med 2 falafel

– eller följ vårt recept:
Bakad torsk med matvete (se foto ↑)
(30 minuter • 566 kcal)

LÖRDAG

Kostplan, middag – tomatsoppa med rostade pumpafrön
© wichmann+bendtsen

LÖRDAG

Frukost

  • 1 stort glas vatten med citronsaft
  • 2 dl naturell yoghurt
  • ½ päron
  • 10 mandlar

Lunch

  • 4 skivor stekt torskrom med 3 msk remoulad
  • Stor portion spetskål

– eller följ vårt recept:
Marinerade kalkonspett med kålsallad
(15 minuter • 410 kcal)

Middag

Wok gjord av:

  • Snabbstekt broccoli
  • Salladslök och vitlök
  • 150 g oxfilé i strimlor
  • 2 msk sesamfrön
  • Sojasås
  • 2 msk söt chilisås
  • Servera med 1 dl ris

– eller följ vårt recept:
Krämig tomatsoppa med rostade pumpafrön (se foto ↑)
(25 minuter • 604 kcal)

SÖNDAG

Kostplan, middag – Blomkålscurry med linser
© wichmann+bendtsen

SÖNDAG

Morgenmad

  • 1 stort glas vatten med citronsaft
  • Havregrynsgröt gjord på 1 dl havregryn och vatten
  • 1 näve blåbär *

Lunch

  • 1 stor portion fräsch sallad
  • Toppa med 300 g räkor blandade med 1½ msk. majonnäs + hackad rödlök och dill

– eller följ vårt recept:
Broccolivåffla med skinka och ost
(15 minuter • 410 kcal)

Middag

  • Rösti av riven morot, potatis och ägg stekt i smör + ketchup om så önskas
  • Serveras med en stor portion vitkål med lite olivolja
  • 1 laxfjäril

– eller följ vårt recept:
Blomkålscurry (se foto ↑)
(30 minutter • 611 kcal)