Blomkålsbröd med tonfiskröra och plockgrönsaker

30 minuter
442 kcal

Blomkålsbröd med tonfiskröra och grönsaker. Ett genialt sätt att få i sig fler grönsaker på, och så är det en utmärkt lunch – både på farten, i matlådan och på hemmakontoret.

Blomkålsbröd med tonfiskröra och morot, gurka, paprika.

NYTT OCH ANNORLUNDA SÄTT ATT ÄTA BLOMKÅL PÅ – testa det!

© wichmann+bendtsen

Blomkålsbröd med tonfiskröra och plockgrönsaker

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 120 g blomkål
  • 1 ägg
  • 1 msk pulveriserade psylliumfröskal
  • 2 msk mandelmjöl
  • 1 nypa havssalt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 stora salladsblad
  • 1 tomat
  • ½ gurka
  • Färsk dill
  • Plockgrönsaker, t ex morot, gurka och paprika

Tonfiskröra:

  • ¾ dl keso
  • 2 msk majonäs
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ½ rödlök
  • ½ röd snackpaprika
  • 1 burk tonfisk i vatten

Så här gör du

  • Värm ugnen till 185 grader.
  • Riv blomkål fint, ev i en matberedare. Tillsätt ägg, psylliumfröskal, mandelmjöl, salt och bakpulver. Rör tills du har en jämn massa.
  • Forma två bröd på en plåt med bakplåtspapper. Baka i 25 min.
  • Mixa ihop keso, majonäs, alt och peppar.
  • Hacka rödlök och skär paprika i små tärningar. Blanda alla ingredienserna till tonfiskröran.
  • Fyll blomkålsbrödet med tonfiskröran, sallad, skivor av tomat och gurka och färsk dill.
  • Servera med plockgrönsaker.

Tips! Blomkålsbröden kan frysas om du gör flera i taget.

Tips! Du ska inte göra frallorna för platta, för de plattas ut lite i ugnen sen.