Äggwrap utan mjöl med kyckling och spenat

20 minuter
407 kcal

Massor av protein och rejäl mättnadskänsla, men få kalorier, får du med denna nyttiga äggwrap med kyckling och spenat.

Äggwrap utan mjöl med kyckling och spenat

DENNA WRAP – helt utan mjöl, baserad på ägg – innehåller få kalorier men ger dig massor av protein och mättnadskänsla.

© wichmann+bendtsen

Äggwrap utan mjöl med kyckling och spenat

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 ägg
  • 2 msk lättmjölk
  • ½ tsk havssalt
  • svartpeppar, nymald
  • 2 tsk extra virgin olivolja

Tilbehør:

  • 1 kyllingefilé
  • 2 tomater
  • ½ rödlök
  • 2 näve babyspenat
  • 4 msk basilikapesto
  • havssalt
  • svartpeppar, nymald
  • färska basilikablad
  • plockgrönsaker

Så här gör du:

  • Stek kycklingfilén.
  • Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.
  • Värm olja i stekpannan och häll i hälften av äggsmeten. Stek ca 4 minuter på medelvärme. Vänd försiktigt och stek ett par minuter på andra sidan. Upprepa med den andra halvan av smeten.
  • Skär tomaten i tärningar, skiva upp kyckling och skär rödlöken i tunna ringar.
  • Ta fram två tallrikar och lägg en äggwrap på varje. Lägg på spenat, tomat, kyckling och rödlök. Toppa med pesto, basilika och lite flingsalt. Vrid över några varv med pepparkvarnen.
  • Vik ihop och servera med lite plockgrönsaker som morots- och gurkstavar, snackspaprika och körsbärstomater.

TIPS! Rulla ihop din äggwrap och packa den i smörgåspapper så kan du ta med den i farten.

TIPS! Om du gör flera äggwraps än vad som går åt för stunden kan du spara dem i kylen med smörgåspapper emellan.

TIPS! Dessa wraps är också goda med tunna skivor av fläskfilé eller annat kött om du till exempel har lite rester kvar i kylen.