Spagetti med linsbolognese och zucchini

20 minuter
593 kcal

Piffa upp din spaghetti bolognese med massor av grönsaker genom att byta ut köttet mot linser och blanda spagettin med squash. En nyttig, enkel, snabb och köttfri rätt som blir en säker hit!

Spagetti med linsbolognese och zucchini

MIDDAG PÅ BARA 20 MINUTER – Prova vår spagetti med linsbolognese och zucchini

© wichmann+bendtsen

Spagetti med linsbolognese och zucchini

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 liten gul lök
  • 3 fett vitlök
  • ½ tsk olja till stekning
  • 1½ dl röda linser
  • 1 burk krossade tomater
  • 6 dl vatten
  • ½ buljongtärning
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Tillbehör:

  • 200 g zucchini
  • 1½ dl kokt fullkornsspagetti, 80 g rå vikt
  • 1 dl riven parmesan
  • Färsk basilika
  • Körsbärstomater

Så här gör du

  • Skala och hacka lök och vitlök fint. Stek i oljan i en varm kastrull.
  • Tillsätt linser, krossade tomater, vatten, buljong, tomatpuré och kryddor. Låt sjuda cirka 15 min under lock.
  • Koka spagettin och skär zucchinin med en spiralizer.
  • Blanda spagetti och zucchini. Lägg upp på tallriken med bolognese, parmesan och färsk basilika på toppen.

Tips! Laga gärna en dubbel portion och frys ner resten. Då har du en snabb måltid till en annan dag.

Tips! Ska rätten vara vegansk kan du skippa parmesanen och tillsätta bjäst-flagor i såsen istället.