Kotletter i ugn med färskost, grönsaker och fullkornsris

25 minuter
622 kcal

En otroligt god familjefavorit!

Kotletter i ugn med färskost, grönsaker och fullkornsris

EN KLASSIKER – i en ny version.

© wichmann+bendtsen

Kotletter i ugn med färskost, grönsaker och fullkornsris

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 dl ris, gärna råris
  • 1 purjolök
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 koletter, a ca 100 g
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 1 tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 2 dl mjölk
  • 4 msk färskost

Sallad:

  • 2 näve ärtskott
  • 200 g spetskål
  • 100 g sockerärtor
  • 1 tsk extra virgin olivolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så här gör du

  • Värm ugnen till 180 grader.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skär purjolök i tunna ringar och paprika i skivor.
  • Bryn kotletterna på en varm stekpanna i olja. Salta och peppra och lägg dem i en ugnsfast form.
  • Stek lök, purjolök och paprika.
  • Vispa ihop mjölk och ost och vänd det med grönsakerna i stekpannan. Fördela blandningen på kotletterna. Baka i 15 min.
  • Skär grönsakerna till salladen i önskade storlekar och droppa över lite olivolja och krydda med salt och peppar.
  • Servera kotletterna med sallad och ris.

TIPS! Du kan ersätta ärtskott med annat grönt, t ex babyspenat eller ruccola. Kotletterna kan ersättas med kyckling.

Tips! Du kan med fördel tillföra fler grönsaker till såsen om du vill, t ex skivade champinjoner.