Kotletter i ugn med färskost, grönsaker och fullkornsris

25 minuter
622 kcal

En otroligt god familjefavorit!

Kotletter i ugn med färskost, grönsaker och fullkornsris

EN KLASSIKER – i en ny version.

© wichmann+bendtsen

Kotletter i ugn med färskost, grönsaker och fullkornsris

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 dl ris, gärna råris
  • 1 purjolök
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 koletter, a ca 100 g
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 1 tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 2 dl mjölk
  • 4 msk färskost

Sallad:

  • 2 näve ärtskott
  • 200 g spetskål
  • 100 g sockerärtor
  • 1 tsk extra virgin olivolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så här gör du

  • Värm ugnen till 180 grader.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skär purjolök i tunna ringar och paprika i skivor.
  • Bryn kotletterna på en varm stekpanna i olja. Salta och peppra och lägg dem i en ugnsfast form.
  • Stek lök, purjolök och paprika.
  • Vispa ihop mjölk och ost och vänd det med grönsakerna i stekpannan. Fördela blandningen på kotletterna. Baka i 15 min.
  • Skär grönsakerna till salladen i önskade storlekar och droppa över lite olivolja och krydda med salt och peppar.
  • Servera kotletterna med sallad och ris.

TIPS! Du kan ersätta ärtskott med annat grönt, t ex babyspenat eller ruccola. Kotletterna kan ersättas med kyckling.

Tips! Du kan med fördel tillföra fler grönsaker till såsen om du vill, t ex skivade champinjoner.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background