Nyttiga recept Middag Kotletter ... Kotletter i ugn med färskost, grönsaker och fullkornsris 25 minuter 622 kcal En otroligt god familjefavorit! Av Maria Christensen 29 november 2021 EN KLASSIKER – i en ny version. © wichmann+bendtsen Kotletter i ugn med färskost, grönsaker och fullkornsris Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 1 dl ris, gärna råris 1 purjolök 1 gul lök 1 röd paprika 2 koletter, a ca 100 g 1 msk extra virgin olivolja 1 tsk havssalt Svartpeppar, nymalen 2 dl mjölk 4 msk färskost Sallad: 2 näve ärtskott 200 g spetskål 100 g sockerärtor 1 tsk extra virgin olivolja Havssalt Svartpeppar, nymalen Så här gör du Värm ugnen till 180 grader. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skär purjolök i tunna ringar och paprika i skivor. Bryn kotletterna på en varm stekpanna i olja. Salta och peppra och lägg dem i en ugnsfast form. Stek lök, purjolök och paprika. Vispa ihop mjölk och ost och vänd det med grönsakerna i stekpannan. Fördela blandningen på kotletterna. Baka i 15 min. Skär grönsakerna till salladen i önskade storlekar och droppa över lite olivolja och krydda med salt och peppar. Servera kotletterna med sallad och ris. TIPS! Du kan ersätta ärtskott med annat grönt, t ex babyspenat eller ruccola. Kotletterna kan ersättas med kyckling.Tips! Du kan med fördel tillföra fler grönsaker till såsen om du vill, t ex skivade champinjoner.