Kotletter i ugn med färskost, grönsaker och fullkornsris

25 minuter
622 kcal

En otroligt god familjefavorit!

Kotletter i ugn med färskost, grönsaker och fullkornsris

EN KLASSIKER – i en ny version.

© wichmann+bendtsen

Kotletter i ugn med färskost, grönsaker och fullkornsris

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 dl ris, gärna råris
  • 1 purjolök
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 koletter, a ca 100 g
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 1 tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 2 dl mjölk
  • 4 msk färskost

Sallad:

  • 2 näve ärtskott
  • 200 g spetskål
  • 100 g sockerärtor
  • 1 tsk extra virgin olivolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så här gör du

  • Värm ugnen till 180 grader.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skär purjolök i tunna ringar och paprika i skivor.
  • Bryn kotletterna på en varm stekpanna i olja. Salta och peppra och lägg dem i en ugnsfast form.
  • Stek lök, purjolök och paprika.
  • Vispa ihop mjölk och ost och vänd det med grönsakerna i stekpannan. Fördela blandningen på kotletterna. Baka i 15 min.
  • Skär grönsakerna till salladen i önskade storlekar och droppa över lite olivolja och krydda med salt och peppar.
  • Servera kotletterna med sallad och ris.

TIPS! Du kan ersätta ärtskott med annat grönt, t ex babyspenat eller ruccola. Kotletterna kan ersättas med kyckling.

Tips! Du kan med fördel tillföra fler grönsaker till såsen om du vill, t ex skivade champinjoner.


De mest lästa artiklarna just nu
Dieter

Gå ner i vikt med I FORM Kostplan 1500 kcal

Kostråd

Vad är ingefära bra för?

Bröd

Världens nyttigaste och enklaste bananbröd

Nyttig mat

RÄKNA UT: Hur många kalorier behöver jag?

Psykologi

Lär dig att släppa dina orostankar

Superfood

Kan du inte heller få ut kärnorna? Vi hjälper dig här!

Hälsa

Varför kan jag inte skilja på höger och vänster?

Styrkeövningar

Få starka ben med I FORMs julkalender

Nyttig mat

Så räknar du om gram till dl

Träning

RÄKNA UT: Hur många kalorier förbränning min träning?

Mer om Middag
Middag

Plåtmat med stekt ägg, bönor, tomater och blomkål

359 kcal
35 minuter
Middag

Plåtmat med lax, broccoli, paprika och sötpotatis

526 kcal
45 minuter
Middag

Plåtmat med kyckling, lök, morötter och potatis

574 kcal
45 minuter
Middag

Plåtmat med kikärter, kål och rödbetor

568 kcal
40 minuter
Middag

Brysselkålssalllad med kyckling, granatäpple och mandlar

409 kcal
25 minuter
Middag

Poke bowl med lax och spetskål

584 kcal
25 minuter
Middag

Fräsch grönkålssallad med valnötter och dressing

765 kcal
15 minuter
Middag

Den bästa råa rödkålssalladen

315 kcal
30 minuter
Middag

Hel kyckling i ugn med sallad och kall sås 

595 kcal
1 timme
Middag

Stekt rödspätta med persiljesås, potatis och spetskål

598 kcal
30 minuter
Middag

Färska vårrullar med kyckling och grönsaker

413 kcal
25 minuter
Newsletter background
I FORM rekommenderar
Superfood

Kolla in våra bästa recept med rödkål

Förebyggande

Därför är bastu så hälsosamt

Psykologi

Testa dig själv: Är du optimist eller pessimist?

Om I FORM

Lätt att leva sunt: I FORMs träningsuniversum och veckomenyer hjälper dig

Förebyggande

Borde du vara orolig för att du svettas på natten?

Platt mage

Magcamp för nybörjare: Följ det här effektiva programmet och se resultat

Träning

Få mer energi med den här morgonträningen som sträcker ut och stärker

Psykologi

Depressionstest – är du mer än bara nedstämd?

Styrketräning

Nybörjare? Så kommer du snabbt igång med styrketräningen

Träning

Här är de 5 mest populära träningsprogrammen