Världens bästa fläskfilégryta med ris och broccoli

30 minuter
637 kcal

Vi har uppgraderat vinterklassikern fläskfilégryta och fyllt den med goda grönsaker som broccoli och morötter. En nyttigare, men minst lika god version!

Fläskfilégryta med ris och broccoli

RIKTIG MORMORMAT – bara väldigt nyttig nyttigare. Du kan naturligtvis tillföra bacon och vispgrädde om du vill ha lyxversionen någon dag.

© wichmann+bendtsen

Världens bästa fläskkarrégryta med ris och broccoli

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 250 g fläskfilé
  • 200 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 1 tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 2 tsk paprika
  • 3 tsk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl kaffegrädde, max 9 %
  • Ev lite majsstärkelse

Tillbehör:

  • 300 g broccoli
  • 60 g råris, rå vikt

Så hör gör du

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skär fläskfilén i skivor och banka dem lite platta med handen.
  • Dela champinjonerna i kvartar och skär lök och morot i skivor.
  • Bryn fläskfiléskivorna i stekpannan i hälften av oljan. Salta och peppra och lägg åt sidan.
  • Stek champinjonerna och lök i resten av oljan. Tillsätt morötter, paprika och tomatpuré.
  • Lägg tillbaka fläskfilén i brytan och häll i krossade tomater, vatten och smulad buljongtärning. Låt sjuda i cirka 15 minuter.
  • Skär broccolin i buketter och ånga snabbt.
  • Lägg kaffegrädden i fläskfilégrytan och smaka av rätten. Red ev med lite majsstärkelse utrörd i kallt vatten om du vill att grytan ska bli tjockare.
  • Servera fläskfilégrytan med kokt råris och ångad broccoli.

Tips! Har du barn som också ska äta så koka extra ris, så det finns energi för de som ska växa. Skölj det gärna innan du kokar det.


Newsletter background