Omelett med spenat, keso och avokadosallad

30 minuter
446 kcal

Omelett är en mättande och nyttig lunch, som samtidigt går snabbt och enkelt att laga. Testa vår version med spenat, keso och avokadosallad, så har du en jättegod lunch.

Omelett med spenat, keso och avokadosallad

SUPERENKELT RECEPT – som du lär dig snabbt och kan få glädje av igen och igen.

© wichmann+bendtsen

Omelett med spenat, keso och avokadosallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 4 ägg
  • 1½ dl keso
  • 30 g spenat
  • 1 näve färska örter, t ex oregano eller basilika
  • ½ rödlök
  • ½ röd paprika
  • 1 tsk dijonsenap
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 1 tsk olja till stekning

Sallad:

  • 1 avokado
  • ¼ spetskål
  • 100 g gröna bönor
  • 2 näve spenat
  • Lite syltad rödlök
  • Krasse
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så här gör du

  • Vispa ihop ägg och keso.
  • Hacka spenat och örter grovt och skär lök och paprika i skivor.
  • Blanda det i äggmassan tillsammans med senap, salt och peppar.
  • Häll hälften av äggmassan i en stekpanna med lite olja.
  • När omeletten har satt sig efter cirka 15 min, vänds den ena halvan över till en fin omelett. Fortsätt med den andra delen av äggmassan.
  • Skär avokado i skivor, bryt spetskål i önskade storlekar och koka bönorna snabbt.
  • Lägg upp omeletterna på var sin tallrik tillsammans med spenat, spetskål, bönor, avokado, syltad rödlök och lite krasse. Salta och peppra.

Tips! Omelett är en mättande och nyttig lunch. Du kan byta ut spenaten mot svamp, t ex kantareller eller champinjoner, för ännu mer mättnad.

TIPS! Bönorna kan bytas ut mot 1 dl ärtor.