Hemgjord pizza utan mjöl

30 minuter
606 kcal

Pizza är en säker hit hos hela familjen och den blir bara bättre när den är hemgjord och serveras med extra godsaker på sidan. Här får du receptet på I FORMs hemgjorda skinkpizza helt utan mjöl. Serverad med en färsk sallad.

Skinkpizza och sallad

HAR DU INGEN ATT DELA PIZZAN MED – så kan du se fram emot att du får en god matlåda imorgon.

© wichmann+bendtseb

Hemgjord skinkpizza utan mjöl

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 250 g broccoli
  • 2 ägg
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk pulveriserade psylliumfrön
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Topping:

  • 5 msk passerade tomater
  • 40 g färsk mozzarella
  • 4 skiva skinka
  • 1 näve ruccola
  • 1 dl parmesan

Sallad:

  • 4 näve sallad
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 rödlök
  • Färsk basilika
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så här gör du

  • Värm ugnen till 190 grader.
  • Kör brocolin i en matberedare. Tillsätt ägg, havregryn, psylliumfrön, salt och peppar och rör ihop titt en jämn deg.
  • Fördela degen på en plåt med bakplåtspapper. Den ska ta upp cirka 2/3 av plåten. Baka i 18 min.
  • Lägg sallad i botten av en skål och tillsätt sedan halverade tomater, rödlök i ringar och lite färsk basilika.
  • Fördela passerade tomater och mozzarella på pizzabottnen. Baka i ytterligare 10 min.
  • Rör ihop olja, vinäger, salt och peppar till en dressing.
  • Lägg skinka, ruccola och parmesan i flagor på den färdigbakade pizzan. Servera med sallad och dressing.

TIPS! Använd inte mer passerade tomater än vad som står i receptet, för då riskerar du att bottnen blir för blöt. Låt i övrigt gärna pizzan svalna lite innan du lägger på skinka och ruccola.