Den klotformade cantaloupemelonen är full av saft och kraft.

Cantaloupemelon

Den här melonen innehåller mest kalium och är dessutom rik på carotenoider som är bra för huden.

14 juli 2016 av I FORM

Klotrund melon med antingen ett nätmönster eller gröna ränder. Cantaloupemelonen kan ha skrovligt, oregelbundet skal och köttet är antingen grönaktigt eller orange.

Det är en mycket saftig melon, som smakar starkare än de andra sorterna. Den anses vara den finaste av alla meloner.

Passar perfekt

Den är bra till desserter som fruktsallad och glass. Prova till exempel att mosa cantaloupemelon med äggvita, honung och vanilj och frys ner blandningen till en oemotståndlig sorbet. Du kan också gräva ut små melonbollar med en glassked, som väcker uppseende i både sallader och till gammaldags våfflor.

Sist men inte minst smakar nätmelonen bra när den blandas i en kall soppa med ingefära, apelsinjuice och chili.

Bonusinfo

Cantaloupemelonen är den melon som innehåller allra mest kalium. Dessutom är den rik på karotenoider, som kan ge kinderna en fin färg precis som lite solande i sommarsolen kan göra. Enligt forskning ser man hälsosammare och mer attraktiv ut när man äter mycket frukt och grönsaker som innehåller karotenoider.

En annan trevlig bonus är att cantaloupemelonens innehåll av fruktsocker inte är särskilt högt. Därför är det ett bra fruktval om du har en känslig mage.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar