Bittermelon

Den kinesiska supermelonen har använts i kinesisk medicin under årtusenden. Den sägs kunna hämma cancercellers förmåga att utnyttja socker.

Bittermelon blir en kinesisk mirakeljuice till din wook!

Bittermelonen har ett ojämnt gröngult skal, som en rynkig gurka, och är egentligen en kinesisk grönsak i squash-familjen. Smaken är besk. Du hittar den hos små grönsakshandlare i större städer.

Passar perfekt

I Asien wokas bittergurkan, men den används också flitigt i det karibiska och indiska köket och på vissa ställen pressar man saften ur den och dricker den som juice.

Bonusinfo

Juice från bittergurka har använts i tusentals år i kinesisk medicin och djurförsök visar att den kan döda cancerceller i bukspottkörteln och bröstet.

Forskarna undersöker nu om den har samma effekt på människor. Teorin är att melonen hämmar cancercellens förmåga att utnyttja socker, så att den inte får mat och dör.

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background