Bittermelon

Den kinesiska supermelonen har använts i kinesisk medicin under årtusenden. Den sägs kunna hämma cancercellers förmåga att utnyttja socker.

Bittermelon blir en kinesisk mirakeljuice till din wook!

Bittermelonen har ett ojämnt gröngult skal, som en rynkig gurka, och är egentligen en kinesisk grönsak i squash-familjen. Smaken är besk. Du hittar den hos små grönsakshandlare i större städer.

Passar perfekt

I Asien wokas bittergurkan, men den används också flitigt i det karibiska och indiska köket och på vissa ställen pressar man saften ur den och dricker den som juice.

Bonusinfo

Juice från bittergurka har använts i tusentals år i kinesisk medicin och djurförsök visar att den kan döda cancerceller i bukspottkörteln och bröstet.

Forskarna undersöker nu om den har samma effekt på människor. Teorin är att melonen hämmar cancercellens förmåga att utnyttja socker, så att den inte får mat och dör.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background