Melonsallad med prosciutto, pinjenötter och bulgur

30 minuter
241 kcal

Recept på en melonsallad som passar till allt – både på buffén, tapasbordet och som tillbehör till räkor och kyckling. Kan också avnjutas som lunch.

melonsallad

SALLAD – Det goda mixen av sommarsöt melon och saltat kött tar dig nästan hela vägen till Andalusien.

© wichmann+bendtsen

Melonsallad med prosciutto, pinjenötter och bulgur

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 PERSONER

  • ⅓ dl fullkornsbulgur
  • cantaloupemelon
  • avokado
  • 50 g mozzarella
  • 8⅓ g pinjenötter
  • 41 g sallad, t ex ruccola, machesallad eller spenat
  • ⅓ näve färsk basilika
  • 23 g prosciutto eller serranoskinka

Till servering:

  • 1⅓ msk balsamicoglaze
  • Svartpeppar, nymalen

Så här gör du

  • Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen och ställ för att svalna.
  • Tärna melon, skär avokadon fint, skär mozzarella i önskade storlekar och rosta pinjenötterna på en stekpanna tills de får färg.
  • Lägg ihop och toppa med peppar och servera med glaze.

TIPS: Salladen kan absolut ätas som den är – tex till lunch. Pinjenötter kan ersättas av salta mandlar.

TIPS:TIPS: Du kan göra egen glaze genom att koka balsamico och låt den sjuda i cirka 10 min, tills den är reucerad/blivit tjock.

I FORM 12/2023