Spetskålssallad med ärtor och frukt

15 minuter
333 kcal

Många av sommarens bästa ingredienser blandas ihop i en sallad som smakar ljuvligt och landar bra i magen.

Spetskålssallad

SPETSKÅLSSALLAD – Denna nyttiga sallad ger dig gott om C-vitamin och är mättande. Smaken passar utmärkt till både fågel
och fläsk.

© wichmann+bendtsen

Spetskålsallad med ärtor och frukt

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 300 g spetskål
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • ½ citron, saften
  • 2 msk pinjenötter
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 150 g gröna ärtor
  • 100 g melon
  • 100 g hallon

Så här gör du

  • Strimla kålen och blanda med olja, citronsaft, salt och peppar i en skål.
  • Vänd ner ärtorna i skålen.
  • Lägg melon och hallon på toppen. Strö över salt och peppar.

TIPS Salladen är också god med saftiga äpplen och rostade mandlar till hösten.