Nyttiga recept Frukost Yoghurt me... Yoghurt med frukt och hemgjord granola 40 minuter 212 kcal Yoghurt med frukt är alltid gott till frukost, men med en hemgjord granola är det någon alldeles extra. Av Irene Brøndum 1 augusti 2022 KNASTER KNASTER! En spröd, hemgjord granola gör något extra för din vanliga morgonyoghurt med färsk frukt. © wichmann+bendtsen Yoghurt med frukt och hemgjord granola Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 person Hemgjord granola: 2 äggvita 6 msk mjukt smör 2 tsk vaniljpulver 2 krm havssalt 6 msk akaciahonung 8 dl havregryn 2 dl skalade hasselnötter 2 dl hackade dadlar Till servering: 4 skiva melon 10 vindruvor 3 dl naturell yoghurt eller kvarg 4 msk granola Så gör du Värm ugnen till 125 grader varmluft. Vispa äggvitan luftig. Tillsätt smör, vanilj och salt och rör runt. Lägg i de övriga ingredienserna och blanda ordentligt. Fördela granolablandningen på en plåt med bakplåtspapper. Baka i 15 min. Vänd runt och baka i ytterligare 15 min, tills granolan är gyllene och spröd. Skär melonen i skivor och halvera druvorna. Servera yoghurten med melon, druvor och ett par skedar spröd granola. Förvara resten av granolan i en glasburk med tätslutande lock. Granolan ska svalna helt innan du häller upp den. TIPS! Granolan är också god som topping på glass. YoghurtMüsli