Yoghurt med frukt och hemgjord granola

40 minuter
212 kcal

Yoghurt med frukt är alltid gott till frukost, men med en hemgjord granola är det någon alldeles extra.

Skål med yoghurt, frukt och hemgjord granola

KNASTER KNASTER! En spröd, hemgjord granola gör något extra för din vanliga morgonyoghurt med färsk frukt.

© wichmann+bendtsen

Yoghurt med frukt och hemgjord granola

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

Hemgjord granola:

  • 2 äggvita
  • 6 msk mjukt smör
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 2 krm havssalt
  • 6 msk akaciahonung
  • 8 dl havregryn
  • 2 dl skalade hasselnötter
  • 2 dl hackade dadlar

Till servering:

  • 4 skiva melon
  • 10 vindruvor
  • 3 dl naturell yoghurt eller kvarg
  • 4 msk granola

Så gör du

  • Värm ugnen till 125 grader varmluft.
  • Vispa äggvitan luftig.
  • Tillsätt smör, vanilj och salt och rör runt. Lägg i de övriga ingredienserna och blanda ordentligt.
  • Fördela granolablandningen på en plåt med bakplåtspapper. Baka i 15 min.
  • Vänd runt och baka i ytterligare 15 min, tills granolan är gyllene och spröd.
  • Skär melonen i skivor och halvera druvorna.
  • Servera yoghurten med melon, druvor och ett par skedar spröd granola.
  • Förvara resten av granolan i en glasburk med tätslutande lock. Granolan ska svalna helt innan du häller upp den.

TIPS! Granolan är också god som topping på glass.