Med mindfulnessövningar jobbar du med att acceptera tankar och känslor och att vara här och nu. Hos I FORM hittar du allt du behöver: Lyssna på mindfulnessövningar och andningsövningar, och få inspiration till mindfulness. Med mindfulness-övningar kan du få hjälp med snurrande tankar, få mer energi och känna ro, och effekterna kan smitta av sig på din självbild och livssyn.

Lyssna på en guidad kroppsscanning

Kroppsscanning är en mindfulnessövning som stärker ditt fokus, minskar orostankar och får dig att komma ner i varv. Under en kroppsscannings-meditation samlar du tankarna genom att mentalt fokusera på kroppens delar – en efter en. Det är en bra mindfulness-övning att koppla av med efter en lång dag, efter yoga eller innan du går och lägger dig.

Vad är mindfulness?

Mindfulness – du har säkert hört begreppet, men vad är mindfulness? Och vad kan du använda mindfulness och mindfulness-övningar till?

I grunden handlar mindfulness om att vara närvarande i nuet. Och det kan tränas, på samma sätt som att du kan göra sit-ups för att få en starkare mage och gå ut och springa för att förbättra din kondition. Men istället för att träna fysiskt tränar du mentalt. Du tränar sinnet att hålla fokus och uppmärksamma nuet.

Har du svårt att somna kan du lyssna på mindfulness-musik. Forskning visar nämligen att avslappningsmusik kan hjälpa om du lider av sömnbesvär.

Kvinna mediterar utomhus
Läs mycket mer om mindfulness här