Tortillawraps av spetskål med blomkålsbiffar, hummus och grönsaker

30 minuter
586 kcal

Tortillawraps av spetskål med blomkålsbiffar, hummus och grönsaker är en genial rätt på köttfri dagar. Och så kan de resterande blomkålsbiffarna och resterna av hummusen sparas till dagen efter – om det blir över alltså.

Tortillawraps av spetskål med blomkålsbiffar, hummus och grönsaker

DU KAN OCKSÅ – fylla wrapsen med skivad tomat och gurka, och du kan naturligtvis använda vanlig spetskål istället för den lila varianten.

© wichmann+bendtsen

Tortillawraps av spetskål med blomkålsbiffar, hummus och grönsaker

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 4 stora lila spetskålsblad
  • 2 näve sallad
  • Syltad rödlök
  • 4 morötter

Blomkålsbiffar:

  • 1 dl quinoa, rå vikt
  • 1 gul lök
  • 2 fett vitlök
  • 150 g blomkål
  • 4 msk fullkornsmjöl
  • 1½ tsk havssalt
  • Svartpeppar
  • 1½ tsk spiskummin
  • 2 ägg
  • 1½ msk extra virgin olivolja

Hummus:

  • 1½ dl kikärter, från burk
  • 1 tsk tahini
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 1 fett vitlök
  • 1½ tsk spiskummin
  • 1 msk citronsaft
  • ¼ dl vatten
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så här gör du

  • Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen.
  • Hacka lök och vitlök fint och riv blomkålen. Blanda alla ingredienser till biffarna utan oljan. Låt färsen stå och sätta sig 5-10 min.
  • Mixa alla ingredienserna till hummusen.
  • Forma 8 biffar av färsen och stek på en varm stekpanna i oljan i cirka 4 min på varje sida.
  • Lägg biffarna i kålbladen med sallad i botten och toppa med hummus och syltad rödlök. Servera med morotsstavar till.

Tips! Det kan vara svårt att göra bara lite hummus, så gör gärna en dubbel portion och spara resten till en annan dag.

Tips! Ska det gå snabbt kan du köpa en färdiglagad hummus eller variera hummusen med en sked chilimajonäs i varje wrap.