Blomkåls-couscoussallad med kryddig kyckling och myntadressing

20 minuter
644 kcal

Blomkåls-couscoussallad med kryddig kyckling och myntadressing - en god och nyttig middag, som kan slängas ihop på bara 20 minuter. Enklare blir det inte.

Blomkåls-couscoussallad med kyckling

MIDDAG PÅ BARA 20 MINUTER – enkelt och gott!

© wichmann+bendtsen

Blomkåls-couscoussallad med kryddig kyckling och myntadressing

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 125 g fullkornscouscous
  • 250 g blomkål
  • 1 msk mynta, färsk
  • 1 liten rödlök
  • 1 tsk spiskummin
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 75 g granatäppelkärnor
  • 20 mandlar
  • ½ ekologisk citron, saft och skal

Dressing:

  • 1 dl grekisk yoghurt, 2 %
  • 1 msk mynta, färsk
  • 1 msk limesaft
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Kylling:

  • 300 g tärnad kyckling
  • ½ msk olivolja
  • 1½ tsk koriander
  • 1½ tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk kanel
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så här gör du

  • Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen.
  • Tärna kyckling och stek i olja och kryddor, cirka 5 min.
  • Hacka blomkål, mynta och rödlök fint, t ex i en matberedare.
  • Rör ihop grekisk yoghurt, hackad mynta och limesaft till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
  • Rör ihop couscous (ev avsvalnad) med blomkålsblandningen, kryddor, granatäppelkärnor, mandlar och citron.

TIPS! Den här couscous-salladen passar också riktigt bra till falafel om du helst undviker kött.

TIPS! Vill du spara in ytterligare på kalorierna kan du skippa mandlarna, men ersätt dem gärna med morot eller något annat som är knaprigt, för konsistensens skull.