Hemgjord, krämig tomatsoppa med röda linser och rostade pumpafrön

25 minuter
604 kcal

Tomatsoppan är vår favoritsoppa, särskilt när den piffas upp med röda linser och rostade pumpafrön. Prova själv!

Tomatsoppa

BRÖDET BLIR EXTRA GOTT – om du värmer det i brödrosten eller i ugnen.

© wichmann+bendtsen

Hemgjord, krämig tomatsoppa med röda linser och rostade pumpafrön

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 fett vitlök
  • 1 gul lök
  • 1 tsk extra virgin olivolja
  • 1 burk krossade tomater
  • 1½ dl vatten
  • 2 dl röda linser
  • 1 tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 1 näve färsk oregano, alternativt 1 tsk torkad
  • 1 tsk socker

Tillbehör:

  • 2 skiva grovt surdegsbröd
  • 2 pumpafrön
  • 2 msk creme fraiche, 9 %

Så här gör du

  • Hacka vitlök och lök fint. Stek i en gryta med lite olja.
  • Tillsätt resten av ingredienserna och låt soppan sjuda i 20 min.
  • Rosta pumpafröna på en varm, torr stekpanna tills de är gyllene och poppar.
  • Mixa soppan till den konsistens du vill ha.
  • Servera med bröd, creme fraiche och pumpafrön.

Tips! Du kan använda grekisk yoghurt istället för creme fraiche, om du har det hemma.