Läcker sallad med spetskål, rostade kikärtor och avokado

15 minuter
435 kcal

Testa vår läckra sallad med spetskål, rostade kikärtor och avokado. Du fixar den blixtsnabbt!

Sallad med spetskål, kikärtor och avokado

GÅ INTE MISTE OM – den syrliga smaken av färsk lime. Om du inte har någon hemma kan du ta citron istället.

© wichmann+bendtsen

Läcker sallad med spetskål, rostade kikärtor och avokado

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 3 dl kikärtor, på burk
  • 1 tsk extra virgin olivolja
  • 1 tsk mald koriander
  • ½ tsk havssalt
  • svartpeppar, nymald
  • 400 g spetskål
  • 1 stor morot
  • 1 avokado
  • färsk koriander
  • lime, saften

Dressing:

  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • ½ tsk havssalt
  • svartpeppar, nymald

Så här gör du:

  • Stek kikärtorna i olja. Krydda med mald koriander, salt och peppar.
  • Strimla spetskålen fint, och riv moroten på rivjärnets grova sida.
  • Vispa samman olja och senap i en skål. Tillsätt resten av ingredienserna till dressingen. Blanda ner grönsakerna och vänd runt.
  • Fördela de stekta kikärtorna över salladen, lägg på skivad avokado och toppa med färsk koriander. Droppa över färsk limejuice.

TIPS! Strössla till sist över lite flingsalt, det lyfter de flesta vegetariska rätter.