Marinerade kalkonspett med kålsallad och jordnötsdressing

15 minuter
410 kcal

Mums... Kalkonspett i snabb och läcker marinad. Funkar också fint på grillen.

Marinerede kalkonspett med kålsallad och jordnötsdipp

SPETTEN – kan också grillas på en utegrill om vädret tillåter.

© wichmann+bendtsen

Marinerade kalkonspett med kålsallad och jordnötsdressing

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 250 g kalkonfilé
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk mald koriander
  • 2 tsk extra virgin olivolja
  • ½ tsk havssalt
  • svartpeppar, nymald

Kålsallad:

  • 200 g lila spetskål
  • 200 g vit spetskål
  • 100 g morot
  • färsk koriander

Jordnötsdressing:

  • 2 msk jordnötssmör
  • 1 msk soja
  • 1 msk vatten
  • 1 lime, saften
  • 1 tsk honung

Så här gör du:

  • Blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Skär kalkonen i tärningar och vänd ner dem i marinaden.
  • Fördela kalkonbitarna på fyra spett.
  • Stek i en varm stekpanna tills kalkonen är genomstekt.
  • Strimla kålen fint och riv moroten.
  • Blanda samman alla ingredienser till dressingen. Späd med lite mer vatten om den blir för tjock.
  • Vänd ner kål och morot i jordnötsdressingen. Toppa med färsk koriander och servera med kalkonspetten.

TIPS! Du kan med fördel marinera kalkonen, i upp till 24 timmar, i en plastpåse i kylen, om du har tid.

TIPS! Om du använder spett av trä eller bambu kan du lägga dem i blöt i vatten innan, så blir de inte brända.