Marinerade kalkonspett med kålsallad och jordnötsdressing

15 minuter
410 kcal

Mums... Kalkonspett i snabb och läcker marinad. Funkar också fint på grillen.

Marinerede kalkonspett med kålsallad och jordnötsdipp

SPETTEN – kan också grillas på en utegrill om vädret tillåter.

© wichmann+bendtsen

Marinerade kalkonspett med kålsallad och jordnötsdressing

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 250 g kalkonfilé
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk mald koriander
  • 2 tsk extra virgin olivolja
  • ½ tsk havssalt
  • svartpeppar, nymald

Kålsallad:

  • 200 g lila spetskål
  • 200 g vit spetskål
  • 100 g morot
  • färsk koriander

Jordnötsdressing:

  • 2 msk jordnötssmör
  • 1 msk soja
  • 1 msk vatten
  • 1 lime, saften
  • 1 tsk honung

Så här gör du:

  • Blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Skär kalkonen i tärningar och vänd ner dem i marinaden.
  • Fördela kalkonbitarna på fyra spett.
  • Stek i en varm stekpanna tills kalkonen är genomstekt.
  • Strimla kålen fint och riv moroten.
  • Blanda samman alla ingredienser till dressingen. Späd med lite mer vatten om den blir för tjock.
  • Vänd ner kål och morot i jordnötsdressingen. Toppa med färsk koriander och servera med kalkonspetten.

TIPS! Du kan med fördel marinera kalkonen, i upp till 24 timmar, i en plastpåse i kylen, om du har tid.

TIPS! Om du använder spett av trä eller bambu kan du lägga dem i blöt i vatten innan, så blir de inte brända.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background