Nyttiga recept Lunch Marinerade... Marinerade kalkonspett med kålsallad och jordnötsdressing 15 minuter 410 kcal Mums... Kalkonspett i snabb och läcker marinad. Funkar också fint på grillen. Av Maria Christensen 8 december 2021 SPETTEN – kan också grillas på en utegrill om vädret tillåter. © wichmann+bendtsen Marinerade kalkonspett med kålsallad och jordnötsdressing Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 250 g kalkonfilé 1 tsk curry 1 tsk mald koriander 2 tsk extra virgin olivolja ½ tsk havssalt svartpeppar, nymald Kålsallad: 200 g lila spetskål 200 g vit spetskål 100 g morot färsk koriander Jordnötsdressing: 2 msk jordnötssmör 1 msk soja 1 msk vatten 1 lime, saften 1 tsk honung Så här gör du: Blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Skär kalkonen i tärningar och vänd ner dem i marinaden. Fördela kalkonbitarna på fyra spett. Stek i en varm stekpanna tills kalkonen är genomstekt. Strimla kålen fint och riv moroten. Blanda samman alla ingredienser till dressingen. Späd med lite mer vatten om den blir för tjock. Vänd ner kål och morot i jordnötsdressingen. Toppa med färsk koriander och servera med kalkonspetten. TIPS! Du kan med fördel marinera kalkonen, i upp till 24 timmar, i en plastpåse i kylen, om du har tid.TIPS! Om du använder spett av trä eller bambu kan du lägga dem i blöt i vatten innan, så blir de inte brända. KålSallad