Burgar-meny med färre kalorier

15 minuter
636 kcal

En burgar-meny med allt det goda. Bara lite lättare. Både att laga och förbränna. Pommes frites är utbytt mot sallad, och så har vi bara använt halva burgarbrödet.

Burgare med sallad

DEN HÄR BURGAREN SERVERAS MED EN MÄTTANDE SALLAD ISTÄLLET FÖR POMMES FRITES – Det gör en stor skillnad för kaloriinnehållet.

© wichmann+bendtsen

Burgar-meny med färre kalorier

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 220 g nötfärs, max 12 %
  • 2 skiva mager ost
  • 2 Hamburgarbröd, underdelarna
  • 2 msk majonäs
  • 2 msk ketchup
  • 4 salladsblad
  • 1 stor tomat
  • Syltad rödlök
  • Pressgurka

Sallad:

  • 200 g spetskål
  • 100 g rödbetor
  • 150 g gröna bönor
  • Smörgåskrasse
  • Citronsaft
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så här gör du

  • Värm oljan i en stekpanna.
  • Forma två biffar och stek som du vill. Placera en skiva ost på varje biff precis innan biffarna är klara.
  • Skär spetskålen fint och riv dem skalade rödbetan. Vänd med tinade bönor och krasse och droppa över citron och salta och peppra..
  • Värm brödet i en brödrost och bred på ketchup och majonäs.
  • Lägg sallad, skivad tomat och biffarna på brödet.
  • Toppa med syldas rödlök och pressgurka.
  • Servera burgarna med salladen vid sidan av.