Nyttiga recept Middag Burgar-men... Burgar-meny med färre kalorier 15 minuter 636 kcal En burgar-meny med allt det goda. Bara lite lättare. Både att laga och förbränna. Pommes frites är utbytt mot sallad, och så har vi bara använt halva burgarbrödet. Av Maria Christensen 17 november 2021 DEN HÄR BURGAREN SERVERAS MED EN MÄTTANDE SALLAD ISTÄLLET FÖR POMMES FRITES – Det gör en stor skillnad för kaloriinnehållet. © wichmann+bendtsen Burgar-meny med färre kalorier Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 1 msk extra virgin olivolja 220 g nötfärs, max 12 % 2 skiva mager ost 2 Hamburgarbröd, underdelarna 2 msk majonäs 2 msk ketchup 4 salladsblad 1 stor tomat Syltad rödlök Pressgurka Sallad: 200 g spetskål 100 g rödbetor 150 g gröna bönor Smörgåskrasse Citronsaft Havssalt Svartpeppar, nymalen Så här gör du Värm oljan i en stekpanna. Forma två biffar och stek som du vill. Placera en skiva ost på varje biff precis innan biffarna är klara. Skär spetskålen fint och riv dem skalade rödbetan. Vänd med tinade bönor och krasse och droppa över citron och salta och peppra.. Värm brödet i en brödrost och bred på ketchup och majonäs. Lägg sallad, skivad tomat och biffarna på brödet. Toppa med syldas rödlök och pressgurka. Servera burgarna med salladen vid sidan av. BurgareNötkött