Spenatsallad med rökt lax, keso och pinjenötter

15 minuter
447 kcal

Blanda spenat, rökt lax, keso och pinjenötter så förstår du varför det här är en av I FORMs favoriter. En genial lunchsallad, både till matlådan och hemmakontoret!

Spenatsallad med rökt lax, keso och pinjenötter

VI HAR VALT RÖKT LAX – men salladen är också god med skaldjur.

© wichmann+bendtsen

Spenatsallad med rökt lax, keso och pinjenötter

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 msk pinjenötter
  • 4 tomater
  • 60 g babyspenat
  • 100 g varmrökt lax
  • 1½ dl keso
  • Krasse
  • Flingsalt
  • Svartpeppar, nymalen

Dressing:

  • 2 msk extra virgin olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger

Så här gör du

  • Rosta pinjenötter gyllene på en varm, torr stekpanna och skär tomater i klyftor.
  • Fördela spenatblad och tomater i två skålar. Plocka laxen i mindre bitar och fördela på salladen tillsammans med klickar av keso.
  • Strö över pinjenötter, krasse, salt och peppar.
  • Vipa ihop olja och vinäger och droppa över salladen.

TIPS! Babyspenat är så fin att du inte behöver ta bort stjälken.

TIPS! Salladen är också god med skaldjur, t ex marinerade tigerräkor eller räkor i lake.