Grova pannkakor
Nyttiga pannkakor –

de här pannkakorna är både nyttiga, sockerfria OCH goda. Perfekt frukost! 

© Skovdal Nordic

Grova pannkakor med äpplen och nötter

Glöm trista cornflakes och torrt bröd. Här får du receptet på goda och nyttiga pannkakor som ger lite sötma till dagens första måltid. Pannkakorna är fyllda av fullkorn som hjälper din matsmältning och håller dig mätt i timtal.

28 april 2020 av Gitte Heidi Rasmussen

Grova pannkakor med äpplen och nötter

12 st.

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 30 minuter

Tid totalt: 40 minuter

INGREDIENSER

2 ägg

2 dl lättmjölk

60 g havregryn

30 g rågflingor

50 g vetemjöl

½ tsk havssalt

1 tsk bakpulver

1 tsk honung

10 g smör till stekning

Topping

1 msk citronsaft

¼ dl flytande honung

4 kardemummakapslar

2 äpplen

8 pekannötter

8 hasselnötter

1 msk soltorkade eller färska granatäppelkärnor (kan skippas)

Ev röd harsyra

Så här gör du grova pannkakor

  • Vispa ihop ägg och mjölk. Rör i havregryn och rågflingor och låt degen vila i 10 min.
  • Börja med toppingen. Blanda ihop citron, honung och fröna från kardemummakapslarna. Skär äpplena i tärningar och vänd ner i blandningen.
  • Tillsätt mjöl, salt, bakpulver och honung i pannkakssmeten. Vispa ihop.
  • Stek 12 små pannkakor i lite smör på medelvärme.
  • Hacka nötterna grovt och lägg dem i äppel-citron-blandningen tillsammans med grantäppelkärnor och solrosfrön.
  • Servera pannkakorna varma med de marinerade äpplena. Dekorera med harsyran.

TIPS! Kardemummakapslar kan köpas i större livsmedelsbutiker, hälsokostbutiker eller på nätet. De kan även ersättas med en knivsudd malen kardemumma, men kapslarna ger en mer intensiv smak.

Näringsinnehåll per pannkaka:

Energi: 107 kcal

Protein: 3 g

Fett: 4 g

Kolhydrat: 16 g

Kostfiber: 2 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar