Grova pannkakor
Nyttiga pannkakor –

de här pannkakorna är både nyttiga, sockerfria OCH goda. Perfekt frukost! 

© Skovdal Nordic

Grova pannkakor med äpplen och nötter

Glöm trista cornflakes och torrt bröd. Här får du receptet på goda och nyttiga pannkakor som ger lite sötma till dagens första måltid. Pannkakorna är fyllda av fullkorn som hjälper din matsmältning och håller dig mätt i timtal.

28 april 2020 av Gitte Heidi Rasmussen

Grova pannkakor med äpplen och nötter

12 st.

2 ägg 
2 dl lättmjölk 
60 g havregryn 
30 g rågflingor 
50 g vetemjöl 
½ tsk havssalt 
1 tsk bakpulver 
1 tsk honung 
10 g smör till stekning 

Topping:
1 msk citronsaft 
¼ dl flytande honung 
4 kardemummakapslar 
2 äpplen 
8 pekannötter 
8 hasselnötter 
1 msk soltorkade eller färska granatäppelkärnor (kan skippas) 
Ev röd harsyra


Så här gör du grova pannkakor

  • Vispa ihop ägg och mjölk. Rör i havregryn och rågflingor och låt degen vila i 10 min. 
  • Börja med toppingen. Blanda ihop citron, honung och fröna från kardemummakapslarna. Skär äpplena i tärningar och vänd ner i blandningen. 
  • Tillsätt mjöl, salt, bakpulver och honung i pannkakssmeten. Vispa ihop. 
  • Stek 12 små pannkakor i lite smör på medelvärme. 
  • Hacka nötterna grovt och lägg dem i äppel-citron-blandningen tillsammans med grantäppelkärnor och solrosfrön. 
  • Servera pannkakorna varma med de marinerade äpplena. Dekorera med harsyran. 


TIPS! Kardemummakapslar kan köpas i större livsmedelsbutiker, hälsokostbutiker eller på nätet. De kan även ersättas med en knivsudd malen kardemumma, men kapslarna ger en mer intensiv smak.


Näringsinnehåll per pannkaka:

Energi: 107 kcal 
Protein: 3 g 
Fett: 4 g 
Kolhydrater: 16 g 
Kostfibrer: 2 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar