Hembakat knäckebröd

35 minuter
79 kcal

Baka läckert, sprött knäckebröd som snacks eller tillbehör till en soppa, till exempel. Knäckebrödet ger dig massor av fibrer och mättar ordentligt.

Assiett med knäckebröd

Hembakat knäckebröd

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st.

  • 13 g grahamsmjöl
  • 6½ g solrosfrön
  • 6½ g linfrön
  • 4 g sesamfrön
  • ¼ tsk bakpulver
  • ¼ tsk havssalt
  • ¼ dl vatten
  • ¼ msk extra virgin olivolja

Så gör du

  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Blanda alla ingredienserna i en skål.
  • Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut tills den har en storlek som motsvarar cirka 2∕3 av en plåt.
  • Ta bort det översta bakplåtspappret och skär degen i 15 mindre bitar.
  • Grädda i 18 min. Låt svalna på ett galler, innan du bryter isär knäckebrödet.

Här hittar du fler sunda snacks för att stilla den lilla hungern.

TIPS! De spröda godsakerna är också perfekta som tillbehör till t ex soppa. Om du tillsätter rivna rödbetor eller morötter i degen får du knäckebröd i vackra färger.