Spröda knäckebröd med råg och dinkel

30 minuter
45 kcal

Krispiga sunda knäckebröd med mängder av godsaker.

Kan sparas i en kakburk eller ätas på en gång.

Spröda knäckebröd med råg och dinkel

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

  • 8⅓ g rågmjöl
  • 3⅓ g dinkelmjöl
  • ¼ msk kallpressad rapsolja
  • ¼ tsk salt
  • dl kallt vatten
  • ¼ tsk vinäger
  • ¼ tsk socker
  • 3⅓ g sesamfrön
  • 3⅓ g vallmofrön
  • 3⅓ g hackade pumpakärnor

Så gör du

  • Kör de två mjölsorterna i en matberedare med 1 msk kallpressad rapsolja, salt och socker.
  • Samla degen med vinäger och vatten.
  • Knåda in sesamfrön, vallmofrön och pumpakärnor i degen och kavla ut den med vikningar (när du kavlar degen viker du ihop den och kavlar ut den igen).
  • Gör det totalt fyra gånger, och kavla sedan ut degen till en rektangel som skärs i små tre- eller fyrkanter.
  • Pricka dem med en gaffel och grädda dem på bakplåtspapper i 225 grader i en uppvärmd ugn i cirka 8 minuter.

LÄS OCKSÅ: Hembakat knäckebröd med frön och kärnor


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background