Spröda knäckebröd med råg och dinkel

30 minuter
45 kcal

Krispiga sunda knäckebröd med mängder av godsaker.

Spröda knäckebröd med råg och dinkel

Spröda knäckebröd med råg och dinkel

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

  • 8⅓ g rågmjöl
  • 3⅓ g dinkelmjöl
  • ¼ msk kallpressad rapsolja
  • ¼ tsk salt
  • dl kallt vatten
  • ¼ tsk vinäger
  • ¼ tsk socker
  • 3⅓ g sesamfrön
  • 3⅓ g vallmofrön
  • 3⅓ g hackade pumpakärnor

Så gör du

  • Kör de två mjölsorterna i en matberedare med 1 msk kallpressad rapsolja, salt och socker.
  • Samla degen med vinäger och vatten.
  • Knåda in sesamfrön, vallmofrön och pumpakärnor i degen och kavla ut den med vikningar (när du kavlar degen viker du ihop den och kavlar ut den igen).
  • Gör det totalt fyra gånger, och kavla sedan ut degen till en rektangel som skärs i små tre- eller fyrkanter.
  • Pricka dem med en gaffel och grädda dem på bakplåtspapper i 225 grader i en uppvärmd ugn i cirka 8 minuter.

LÄS OCKSÅ: Hembakat knäckebröd med frön och kärnor