Spröda knäckebröd med råg och dinkel

30 minuter
45 kcal

Krispiga sunda knäckebröd med mängder av godsaker.

Kan sparas i en kakburk eller ätas på en gång.

Spröda knäckebröd med råg och dinkel

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

  • 8⅓ g rågmjöl
  • 3⅓ g dinkelmjöl
  • ¼ msk kallpressad rapsolja
  • ¼ tsk salt
  • dl kallt vatten
  • ¼ tsk vinäger
  • ¼ tsk socker
  • 3⅓ g sesamfrön
  • 3⅓ g vallmofrön
  • 3⅓ g hackade pumpakärnor

Så gör du

  • Kör de två mjölsorterna i en matberedare med 1 msk kallpressad rapsolja, salt och socker.
  • Samla degen med vinäger och vatten.
  • Knåda in sesamfrön, vallmofrön och pumpakärnor i degen och kavla ut den med vikningar (när du kavlar degen viker du ihop den och kavlar ut den igen).
  • Gör det totalt fyra gånger, och kavla sedan ut degen till en rektangel som skärs i små tre- eller fyrkanter.
  • Pricka dem med en gaffel och grädda dem på bakplåtspapper i 225 grader i en uppvärmd ugn i cirka 8 minuter.

LÄS OCKSÅ: Hembakat knäckebröd med frön och kärnor