Nyttiga recept Bröd Spröda knä... Spröda knäckebröd med råg och dinkel 30 minuter 45 kcal Krispiga sunda knäckebröd med mängder av godsaker. Av I FORM-redaktionen 29 januari 2012 Spröda knäckebröd med råg och dinkel Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 st 8⅓ g rågmjöl 3⅓ g dinkelmjöl ¼ msk kallpressad rapsolja ¼ tsk salt ¼ dl kallt vatten ¼ tsk vinäger ¼ tsk socker 3⅓ g sesamfrön 3⅓ g vallmofrön 3⅓ g hackade pumpakärnor Så gör du Kör de två mjölsorterna i en matberedare med 1 msk kallpressad rapsolja, salt och socker. Samla degen med vinäger och vatten. Knåda in sesamfrön, vallmofrön och pumpakärnor i degen och kavla ut den med vikningar (när du kavlar degen viker du ihop den och kavlar ut den igen). Gör det totalt fyra gånger, och kavla sedan ut degen till en rektangel som skärs i små tre- eller fyrkanter. Pricka dem med en gaffel och grädda dem på bakplåtspapper i 225 grader i en uppvärmd ugn i cirka 8 minuter. LÄS OCKSÅ: Hembakat knäckebröd med frön och kärnorLäs också: Hembakat knäckebröd – få ett nyttigt recept med frön