Hemgjord müslibar med jordnötssmör nötter och choklad

75 minuter
288 kcal

En av de stora fördelarna med att baka sina egna müslibarer är att du vet precis vad som är i dem. Müslibarerna kan även avnjutas av dig på FODMAP-dieten.

En hemgjord FODMAP-müslibar med choklad

FODMAP-SNACK – God hemgjord FODMAT-müslibar som även är glutenfri.

© Betina Hastoft

Müslibar med choklad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 stycken

  • 13 g smör
  • 26 g rörsocker
  • ¼ dl lönnsirap
  • 13 g jordnötssmör
  • 20 g dinkelflingor
  • 6½ g risflingor
  • 10 g macadamianötter
  • 6½ g jordnötter
  • 10 g mörk choklad

Så gör du

  • Värm ugnen till 150 g.
  • Koka upp smör, socker och sirap i en kastrull. Koka tills sockret är upplöst.
  • Lägg i jordnötssmör och rör tills det är smält.
  • Tillsätt dinkelflingor och risflingor samt grovhackade nötter.
  • Blanda ordentligt ocg lägg det i en långpanna med bakplåtspapper. Tryck ihop massan ordentligt.
  • Baka i cirka 45 min. Ta ut plåten och strö över hackad choklad. Bred på chokladen när den är smält.
  • Låt den bakade massan svalna i formen. Sätt den i kylskåpet en timme och skär ut 15 müslibarer.
  • Förvara dem i en kakburk eller en plastbytta med tätslutande lock.

OBS! Äter du enligt FODMAP-dieten, så ät bara 1 müslibar om dagen.

LÄS OCKSA: Är det nyttigt att äta jordnötter?