Nyttiga recept Bröd Linfröknäc... Linfröknäckebröd 55 minuter 37 kcal De här läckra knäckebröden innehåller inte så många kolhydrater, men är supergoda tack vare linfrön, havrekil och sesamfrön. Av Michelle Kristensen 12 juli 2016 KNÄCKEBRÖD Mmmm... Sprött och krispigt precis som knäckebröd ska vara - men med betydligt färre kolhydrater. knäckebröd Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 bitar 13 g linfrön ¼ tsk havssalt 8¾ g havrekli 6½ g sesamfrön ¼ äggvita Så här gör du Häll upp linfröna i en skål och täck dem med vatten. Låt dem dra i 15 minuter tills de har sugit åt sig vattnet. Tillsätt havssalt, havrekli, sesamfrön och äggvita och blanda degen noga. Täck en bakplåt med bakplåtspapper och bred ut degen med en degspade. Sätt in plåten i ugnen i 180 grader varmluft och grädda knäckebröden i cirka 30 minuter. Efter de första 15 minuterna tar du snabbt ut plåten ur ugnen och delar degen i knäckebrödsbitar med en kniv eller kanten av degspaden Sätt tillbaka plåten i ugnen och grädda bitarna de sista 15 minuterna. Knäckebröden är färdiga när de är spröda och lätt ljusbruna. Bryt isär dem och låt brödet svalna på ett galler. Förvara dem i en kakburk. LÄS OCKSÅ: Hembakat knäckebröd med frön och kärnor GlutenLow carbGlutenfritt