18 bitar knäckebröd
120 g linfrön
2 tsk havssalt
80 g havrekli
60 g sesamfrön
1½ äggvita
- Häll upp linfröna i en skål och täck dem med vatten.
- Låt dem dra i 15 minuter tills de har sugit åt sig vattnet.
- Tillsätt havssalt, havrekli, sesamfrön och äggvita och blanda degen noga.
- Täck en bakplåt med bakplåtspapper och bred ut degen med en degspade.
- Sätt in plåten i ugnen i 180 grader varmluft och grädda knäckebröden i cirka 30 minuter.
- Efter de första 15 minuterna tar du snabbt ut plåten ur ugnen och delar degen i knäckebrödsbitar med en kniv eller kanten av degspaden
- Sätt tillbaka plåten i ugnen och grädda bitarna de sista 15 minuterna.
- Knäckebröden är färdiga när de är spröda och lätt ljusbruna. Bryt isär dem och låt brödet svalna på ett galler. Förvara dem i en kakburk.