Läs också

Kärnbullar

Mmmm... Sprött och krispigt precis som knäckebröd ska vara - men med betydligt färre kolhydrater.

Linfröknäckebröd

De här läckra knäckebröden innehåller inte så många kolhydrater, men är supergoda tack vare linfrön, havrekil och sesamfrön.

13 juli 2016 av I FORM

18 bitar

120 g linfrön
2 tsk havssalt
80 g havrekli
60 g sesamfrön
1½ äggvita

  • Häll upp linfröna i en skål och täck dem med vatten.

  • Låt dem dra i 15 minuter tills de har sugit åt sig vattnet.
  • Tillsätt havssalt, havrekli, sesamfrön och äggvita och blanda degen noga.

  • Täck en bakplåt med bakplåtspapper och bred ut degen med en degspade.

  • Sätt in plåten i ugnen i 180 grader varmluft och grädda knäckebröden i cirka 30 minuter.

  • Efter de första 15 minuterna tar du snabbt ut plåten ur ugnen och delar degen i knäckebrödsbitar med en kniv eller kanten av degspaden

  • Sätt tillbaka plåten i ugnen och grädda bitarna de sista 15 minuterna.
  • Knäckebröden är färdiga när de är spröda och lätt ljusbruna. Bryt isär dem och låt brödet svalna på ett galler. Förvara dem i en kakburk.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar