Linfröknäckebröd

55 minuter
37 kcal

De här läckra knäckebröden innehåller inte så många kolhydrater, men är supergoda tack vare linfrön, havrekil och sesamfrön.

Knäckebröd

KNÄCKEBRÖD Mmmm... Sprött och krispigt precis som knäckebröd ska vara - men med betydligt färre kolhydrater.

knäckebröd

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 bitar

  • 13 g linfrön
  • ¼ tsk havssalt
  • 8¾ g havrekli
  • 6½ g sesamfrön
  • ¼ äggvita

Så här gör du

  • Häll upp linfröna i en skål och täck dem med vatten.
  • Låt dem dra i 15 minuter tills de har sugit åt sig vattnet.

  • Tillsätt havssalt, havrekli, sesamfrön och äggvita och blanda degen noga.

  • Täck en bakplåt med bakplåtspapper och bred ut degen med en degspade.
  • Sätt in plåten i ugnen i 180 grader varmluft och grädda knäckebröden i cirka 30 minuter.
  • Efter de första 15 minuterna tar du snabbt ut plåten ur ugnen och delar degen i knäckebrödsbitar med en kniv eller kanten av degspaden
  • Sätt tillbaka plåten i ugnen och grädda bitarna de sista 15 minuterna.

  • Knäckebröden är färdiga när de är spröda och lätt ljusbruna. Bryt isär dem och låt brödet svalna på ett galler. Förvara dem i en kakburk.

LÄS OCKSÅ: Hembakat knäckebröd med frön och kärnor


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background