Linfröknäckebröd

55 minuter
37 kcal

De här läckra knäckebröden innehåller inte så många kolhydrater, men är supergoda tack vare linfrön, havrekil och sesamfrön.

Knäckebröd

KNÄCKEBRÖD Mmmm... Sprött och krispigt precis som knäckebröd ska vara - men med betydligt färre kolhydrater.

knäckebröd

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 bitar

  • 13 g linfrön
  • ¼ tsk havssalt
  • 8¾ g havrekli
  • 6½ g sesamfrön
  • ¼ äggvita

Så här gör du

  • Häll upp linfröna i en skål och täck dem med vatten.
  • Låt dem dra i 15 minuter tills de har sugit åt sig vattnet.
  • Tillsätt havssalt, havrekli, sesamfrön och äggvita och blanda degen noga.
  • Täck en bakplåt med bakplåtspapper och bred ut degen med en degspade.
  • Sätt in plåten i ugnen i 180 grader varmluft och grädda knäckebröden i cirka 30 minuter.
  • Efter de första 15 minuterna tar du snabbt ut plåten ur ugnen och delar degen i knäckebrödsbitar med en kniv eller kanten av degspaden
  • Sätt tillbaka plåten i ugnen och grädda bitarna de sista 15 minuterna.
  • Knäckebröden är färdiga när de är spröda och lätt ljusbruna. Bryt isär dem och låt brödet svalna på ett galler. Förvara dem i en kakburk.

LÄS OCKSÅ: Hembakat knäckebröd med frön och kärnor