Läs också

Kärnbullar

Knäckebröd
KnäckebrödMmmm... Sprött och krispigt precis som knäckebröd ska vara - men med betydligt färre kolhydrater.

Linfröknäckebröd

De här läckra knäckebröden innehåller inte så många kolhydrater, men är supergoda tack vare linfrön, havrekil och sesamfrön.

knäckebröd

18 bitar

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 25 minuter

Tillagningstid: 30 minuter

Tid totalt: 55 minuter

INGREDIENSER

120 g linfrön

2 tsk havssalt

80 g havrekli

60 g sesamfrön

1½ äggvita

  • Häll upp linfröna i en skål och täck dem med vatten.

  • Låt dem dra i 15 minuter tills de har sugit åt sig vattnet.
  • Tillsätt havssalt, havrekli, sesamfrön och äggvita och blanda degen noga.

  • Täck en bakplåt med bakplåtspapper och bred ut degen med en degspade.

  • Sätt in plåten i ugnen i 180 grader varmluft och grädda knäckebröden i cirka 30 minuter.

  • Efter de första 15 minuterna tar du snabbt ut plåten ur ugnen och delar degen i knäckebrödsbitar med en kniv eller kanten av degspaden

  • Sätt tillbaka plåten i ugnen och grädda bitarna de sista 15 minuterna.
  • Knäckebröden är färdiga när de är spröda och lätt ljusbruna. Bryt isär dem och låt brödet svalna på ett galler. Förvara dem i en kakburk.

LÄS OCKSÅ: Hembakat knäckebröd med frön och kärnor

näringsinnehåll per person

Energi: 37 kcal

Protein: 1,5 g

Fett: 2 g

Kolhydrat: 4 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar