Nyttig och krämig potatis- och purjolökssoppa med bacon

30 minuter
358 kcal

Allas vår favoritsoppa innehåller potatis och purjolök, och ofta även lite knaprigt bacon. Få I FORMs bud på klassikern, här i en nyttigt och god version.

Skål med potatis-purjolökssoppa
© wichmann+bendtsen

Nyttig och krämig potatis- och purjolökssoppa med bacon

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 250 g potatis
  • 1 purjolökar
  • ¼ blomkål
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • ½ l grönsaksbuljong
  • ¼ tsk stött muskotnöt
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Servering:

  • 60 g kalkonbacon
  • 2 msk pumpafrön
  • ½ äpple, finhackat
  • Färska örter, t ex persilja

Så gör du

  • Hacka skalad potatis, purjolök och blomkål grovt.
  • Lägg alla ingredienser utom grädden i en kastrull och koka upp. Låt soppan sjuda under lock i 20 min tills grönsakerna är möra.
  • Mixa soppan.
  • Tillsätt grädde och koka upp. smaka av med salt och peppar.
  • Stek bacon på en torr stekpanna tills det är sprött. Tillsätt pumpafrön och stek tills de börjar poppa.
  • Servera soppan med finhackat äpple, bacon, pumpafrön och färska örter.

TIPS! Soppan smakar också gott med gräslök och rågbrödkrutonger. Du kan också byta ut purjolök mot cirka fyra gula lökar.