Nyttig och krämig potatis- och purjolökssoppa med bacon

30 minuter
358 kcal

Allas vår favoritsoppa innehåller potatis och purjolök, och ofta även lite knaprigt bacon. Få I FORMs bud på klassikern, här i en nyttigt och god version.

Skål med potatis-purjolökssoppa
© wichmann+bendtsen

Nyttig och krämig potatis- och purjolökssoppa med bacon

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 250 g potatis
  • 1 purjolökar
  • ¼ blomkål
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • ½ l grönsaksbuljong
  • ¼ tsk stött muskotnöt
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Servering:

  • 60 g kalkonbacon
  • 2 msk pumpafrön
  • ½ äpple, finhackat
  • Färska örter, t ex persilja

Så gör du

  • Hacka skalad potatis, purjolök och blomkål grovt.
  • Lägg alla ingredienser utom grädden i en kastrull och koka upp. Låt soppan sjuda under lock i 20 min tills grönsakerna är möra.
  • Mixa soppan.
  • Tillsätt grädde och koka upp. smaka av med salt och peppar.
  • Stek bacon på en torr stekpanna tills det är sprött. Tillsätt pumpafrön och stek tills de börjar poppa.
  • Servera soppan med finhackat äpple, bacon, pumpafrön och färska örter.

TIPS! Soppan smakar också gott med gräslök och rågbrödkrutonger. Du kan också byta ut purjolök mot cirka fyra gula lökar.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background