Nyttig och krämig potatis- och purjolökssoppa med bacon

30 minuter
358 kcal

Allas vår favoritsoppa innehåller potatis och purjolök, och ofta även lite knaprigt bacon. Få I FORMs bud på klassikern, här i en nyttigt och god version.

Skål med potatis-purjolökssoppa
© wichmann+bendtsen

Nyttig och krämig potatis- och purjolökssoppa med bacon

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 250 g potatis
  • 1 purjolökar
  • ¼ blomkål
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • ½ l grönsaksbuljong
  • ¼ tsk stött muskotnöt
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Servering:

  • 60 g kalkonbacon
  • 2 msk pumpafrön
  • ½ äpple, finhackat
  • Färska örter, t ex persilja

Så gör du

  • Hacka skalad potatis, purjolök och blomkål grovt.
  • Lägg alla ingredienser utom grädden i en kastrull och koka upp. Låt soppan sjuda under lock i 20 min tills grönsakerna är möra.
  • Mixa soppan.
  • Tillsätt grädde och koka upp. smaka av med salt och peppar.
  • Stek bacon på en torr stekpanna tills det är sprött. Tillsätt pumpafrön och stek tills de börjar poppa.
  • Servera soppan med finhackat äpple, bacon, pumpafrön och färska örter.

TIPS! Soppan smakar också gott med gräslök och rågbrödkrutonger. Du kan också byta ut purjolök mot cirka fyra gula lökar.


Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background