Potatissoppa med kikärter

40 minuter
603 kcal

Värmande, krämig och full med kostfibrer.

Potatissoppa med kikärter

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g potatisar
  • 1 purjolök
  • 1 fänkål
  • 100 g kokta kikärter
  • 200 g grovt bröd
  • 1 tsk olivolja
  • Lite malen koriander
  • 8 dl buljong
  • Salt och peppar

Tillagning

Skala potatis, purjolök och fänkål och skär dem i mindre bitar. Sautera sedan purjolök och fänkål i lite olja samt koriander. Ta bort en sked av blandningen för att ha till garnering, tillsätt sedan potatis och buljong. Låt koka i 20 minuter. Purea allt till en slät soppa och tillsätt kokade kikärter. Smaka av med salt och peppar. Garnera eventuellt med lite fänkåls- och purjolökssauté och servera.

Nyttig bonus

Soppan är proppfull av kostfibrer och täcker därför nästan 60 procent av ditt dagsbehov av de matsmältningsfrämjande växtfibrerna.