Soppkur – potatissoppa.


© wichmann+bendtsen

Sötpotatissoppa med blomkål, chili och ingefära

Denna välsmakande soppa fyller hela kroppen med värme och energi. Perfekt som kvällsmat på en grå och trist vardag.

3 november 2016 av Anne Larsen & Martin Kreutzer

Sötpotatissoppa med blomkål, chili och ingefära

1 person, 4-5 dl

2 msk kokta gröna linser
125 g blomkål
125 g sötpotatis
1 msk kallpressad rapsolja
3 dl vatten
Havssalt och svartpeppar
1 tsk finriven ingefära
1 vitlöksklyfta
Stötta chiliflingor
Ev finriven pepparrot
En näve vattenkrasse

Så lagar du sötpotatissoppa

  • Gör blomkålen i ordning och skär den och sötpotatisen i mindre bitar. 
  • Koka dem i en gryta med olja, vatten och lite salt i 10 minuter. 
  • Mixa soppan med ingefära.
  • Smaksätt med vitlök, chili, salt, peppar och ev pepparrot. 
  • Fyll soppan med linser. 
  • Värm igenom och servera med vattenkrasse.
  • Kan ätas både varm och kall.
Näringsinnehåll i sötpotatissoppa per person
Energi: 279 kcal
Protein: 8,2 g

Fett: 13,3 g
Kolhydrater: 36 g
Kostfiber: 7,8 g

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar