Sötpotatissoppa med blomkål, chili och ingefära

20 minuter
279 kcal

Denna välsmakande soppa fyller hela kroppen med värme och energi. Perfekt som kvällsmat på en grå och trist vardag.

Soppkur – potatissoppa.

Sötpotatissoppa med blomkål, chili och ingefära

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person, 4-5 dl

  • 4 msk kokta gröna linser
  • 250 g blomkål
  • 250 g sötpotatis
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 6 dl vatten
  • Havssalt och svartpeppar
  • 2 tsk finriven ingefära
  • 2 vitlöksklyfta
  • Stötta chiliflingor
  • Ev finriven pepparrot
  • En näve vattenkrasse

Så lagar du sötpotatissoppa

  • Gör blomkålen i ordning och skär den och sötpotatisen i mindre bitar.
  • Koka dem i en gryta med olja, vatten och lite salt i 10 minuter.
  • Mixa soppan med ingefära.
  • Smaksätt med vitlök, chili, salt, peppar och ev pepparrot.
  • Fyll soppan med linser.
  • Värm igenom och servera med vattenkrasse.
  • Kan ätas både varm och kall.

LÄS OCKSA: Blomkålspizza – 4 goda recept