Luftiga, glutenfria kvargfrallor med riven zucchini

30 minuter
108 kcal

Är du på jakt efter bröd som blir saftiga och luftiga trots att de inte innehåller gluten? Du behöver inte leta längre.

Bröd med zucchini

KVARGFRALLOR MED ZUCCHINI – Trots att de inte innehåller gluten blir de här frallorna härligt saftiga.

© wichmann+bendtsen

Luftiga, glutenfria kvargfrallor med riven zucchini

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

  • ¼ zucchini
  • ¾ dl (glutenfria) havregryn
  • ¾ dl kvarg, alternativt keso eller grekisk yoghurt
  • ½ ägg
  • ¼ tsk bakpulver
  • ¾ msk pulveriserade psylliumfröskal
  • ¼ tsk havssalt

Så gör du

  • Värm ugnen till 170 grader.
  • Riv zucchini och pressa ur vätskan.
  • Mixa alla övriga ingredienser i en skål.
  • Vänd ner den rivna zucchinin i degen.
  • Fukta händerna och forma 8 frallor och baka på en plåt med bakplåtspapper i 25 min.

TIPS! Frallorna kan frysas och du kan också välja att nöja dig med att göra 4 st i en lite större version.

TIPS! Du kan med fördel använda riven morot i degen istället för zucchini.